Ocak ayının ilk yarısında kripto paralar kazandırdı

Ocak ayının ilk yarısında, en çok getiri sağlayan yatırım aracı, kripto paralar oldu. Bitcoin yılbaşından bu yana yüzde 28, Ethereum yüzde 30 artış kaydetti. Alt koinlerde ise yeni yıl rallisi yüksek getiri sağladı.

Kripto para piyasası hızlı yükselişlerle nefes aldı. Dün 21.400 dolar seviyelerine kadar yükselen Bitcoin (BTC), ABD’de piyasaların kapalı olması, Çin’den gelen olumsuz veriler ve kripto para piyasasında yaşanan kar satışlarıyla tempolu yükseliş serisine kısa süreliğine ara verdi. 20.600 dolarlara kadar gerileyen ve güç toplayan Bitcoin, bu sabah saatlerinde 21.150 dolar seviyelerinden alıcı buluyor.

Ethereum (ETH) ise 1600 dolar bölgesini görüp ret aldıktan sonra 1560 dolar bölgesinde fiyatlanıyor. Kripto para piyasasının toplam piyasa değeri ise 1 trilyon doların biraz altında 980 milyar dolar seviyesinde.

Fet, Sand, Vidt, Amp, Mdx ve Alpha gibi kripto altcoinlerde de yükseliş rüzgarı devam ediyor. Birçok altcoin yıl başından bu yana %50 ile %100 arasında yükselirken kripto para piyasası bu dönemde en çok getiri sağlayan yatırım aracı olmayı başardı.

Dün ABD piyasaları Martin Luther King Günü olmasından dolayı kapalıydı ve kripto para piyasasında da hareket sınırlı oldu. Kripto para piyasasıyla birlikte küresel hisse senedi piyasaları da yeni yıla ralliyle girdi. Kripto para piyasası bu dönemde %30 primlenirken MSCI Asya ve MSCI gelişen ülkeler endeksi yılbaşından bu yana %11 ve %12 primli seyrediyor.

Ekonomik takvimin nispeten sakin olacağı bu haftada, bugün akşam saatlerinde FED kurulu üyesi Williams’ın konuşması piyasalar tarafından takip edilecek. Hafta genelinde ise ABD’den ÜFE ve perakende satış verisi ile Euro Bölgesi’nde de TÜFE verisi takip edilecek önemli veriler olacak.

En popüler kripto para birimleri hangileri?En popüler kripto para birimleri hangileri?Amiral kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) 20 bin dolardaki patinajının ardından 21 bin dolara tırmanması birçok kripto para biriminde de hareketlenmeye neden oldu. İşte en polüler 5 kripto para biriminin 1 haftalık performansları.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800