Bitcoin daha da düşecek mi?

FTX'in çöküşünün ardından Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinde yaşanan çöküş sürüyor. Kripto yatırımı yapanlar, 'Bu düşüş daha ne kadar sürer' sorusunun yanıtını bulmaya çalışırken, Bitcoin'lerin borsalardan geri çekilmesi de dikkat çekiyor.

FTX'in çöküşünden sonra kripto borsalarından büyük bir Bitcoin çıkışı başladı. Glassnode raporuna göre kullanıcılar ve yatırımcılar 2018 yılından beri borsalara akan hemen hemen tüm Bitcoin'leri geri çekiyor. FTX'in iflas etmesinin ardından, öncelikle varlıkların kötü yönetimi nedeniyle, kripto paraların cüzdanlarda saklanma talebinde ve spot odaklı Bitcoin piyasalarına olan talepte artış gözleniyor.

Üstelik, büyük para çekme işlemleri yaşanan tek varlık da Bitcoin değil. Sabit paralar (stablecoin) da son yedi gün içinde borsalardan büyük çıkış kaydediyor. Blokchain verileri, çok sayıda stablecoin'in cüzdanlara taşındığını gösteriyor. Santiment'ın verileri de bu raporu doğruluyor.

BİTCOİN NE KADAR DÜŞER?

Popüler kripto yorumcusu Anbessa, Twitter hesabından paylaştığı analizinde, Bitcoin'in daha düşük seviyeleri yeniden test edeceğini öngördü.

ByBit borsasının ortağı The London Crypto da Bitcoin için nihai ayı piyasasının en düşük noktasının 12.000 dolar civarında olduğunu söylüyor: "BTC, bu ayı piyasasında 2013’teki %84 ve 2017’deki %83’e kıyasla %77’lik bir düzeltme yaptı. Önceki yüksek ve düşük döngülerimizi inceleyerek, bu ayı için en düşük seviyenin 10 bin dolar – 12 bin dolar aralığı olduğunu ve ardından 2024-2025’te 175 bin dolar olduğunu tahmin etmek mümkün."

Rekt Capital de, “BTC, 16.250 dolardaki haftalık en son mumunu 1.000 doların üzerinde, 17.322 dolardaki ‘temel direncin’ altında kapattı" notuyla paylaştığı grafikte, aşağı yönde 13.910 dolar ve yukarı yönde 23.300 doları önemli seviye olarak işaretledi.

Borçtan kurtulmak isteyenlere 10 maddelik çözüm planıBorçtan kurtulmak isteyenlere 10 maddelik çözüm planıBorcunuzu ödemekte zorlanıyor ve bir ödeme planınız yok mu? Bu yazımızdaki ipuçları borçları ödemenize yardımcı olacak.

 

Etiketler Bitcoin Kripto Para
Yorumlar
Kalan Karakter 800