Avrupa Birliği yeni kripto mevzuatı MiCA'yı kabul etti

Avrupa Birliği Konseyi, kripto piyasası için yasal çerçeve sunan MiCA‘yı (Markets in Crypto Assets) oybirliği ile resmen kabul etti. Yeni kripto kuralları, AB maliye bakanları tarafından imzalandı.

AB’ye üye 27 ülkenin temsilcilerinden oluşan Konsey, Kripto Varlık Piyasaları düzenlemesini Kripto Varlık Piyasaları düzenlemesini onaylayarak kripto lisanslama rejimine sahip ilk büyük yargı mercii oldu.

Kripto fon transferlerinde kara para aklama karşıtı önlemler de kabul edildi.

MiCA, cüzdan sağlayıcılarının ve kripto firmalarının faaliyet göstermek için bir lisans sahibi olmasını ve stablecoin ihraççılarının uygun rezervler bulundurmasını gerektiriyor.

MiCA ile kripto varlıklara kayıt ve raporlama yükümlülükleri getirilecek. Kripto varlık hizmet sağlayıcılarının zorunlu otomatik bilgi paylaşımı yapması gerekecek. Böylece, kripto varlıklardan elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi ile ilgili yasal boşluklar kapatılacak.

Avrupa Konseyi Çalışma Ekonomisi Başkanı Valdis Dombrovskis, dijital varlıkların ekonomik faaliyetleri ve inovasyonu yönlendirmek için büyük potansiyele sahip olduğunu ancak suç faaliyetlerine destek olma konusunda da potansiyel barındırdığını belirtti. Dombrovskis, vergi kurallarını bu sorunları ele alacak şekilde güncellemenin, ulusal idarelerin vergileri daha verimli bir şekilde toplamasına yardımcı olacağının altını çizdi.

Etiketler Avrupa Birliği
Yorumlar
Kalan Karakter 800