Kredi kartını erken ödemek avantajlı mı?

Kredi kartı borcunun erken ödenmesi halinde indirim fırsatı yakalanıp yakalanmayacağı sorusu, tüketicilerin yanıtını en çok merak ettiği konulardan biri. Kredi kartıyla ilgili tüm merak ettiklerinizi yazıda bulabilirsiniz .

HESAP KESİM TARİHİ NEDİR?
HESAP KESİM TARİHİ NEDİR?

Kredi kartında hesap kesim tarihi, hesap özetinizin düzenlendiği tarihi gösterir. Bu tarih, her ay için aynı gün olarak belirlenmektedir.

Kredi kartı hesap özeti borcu hesap kesim tarihine kadar bankaya ulaşan borç ve alacak işlemlerinizle devreden bakiyenizin toplamıdır.

KREDİ KARTI BORCU NE ZAMAN ÖDENİR?
KREDİ KARTI BORCU NE ZAMAN ÖDENİR?

Kredi kartı borcunuzu hesap kesim tarihinizden itibaren ödeyebilirsiniz. Hesap kesim tarihi, kredi kartınızla dönem içerisinde yaptığınız alışverişlerin ödemesini yapmak için belirlenen tarih aralığıdır. Talebinize göre tahsis edilen kredi kartlarının belli bir hesap kesim tarihi bulunur. Buradaki amaç sizin aylık gelir ödemenizin zamanına göre ödeme yapabileceğiniz tarihi seçebilmenizdir.

 

Hesap kesim tarihiniz kredi kartı ekstrenizde yer alır. Kredi kartı borcunuzun son ödeme günü ise hesap kesim tarihinin 10 gün sonrasıdır. Hesap kesim tarihinden itibaren yaptığınız alışverişler bir sonraki dönem borcuna yansır. Düzenli olarak son ödeme tarihini geçirmeden kredi kartı ödemenizi yapmanız kredi notunuz açısından çok önemlidir.

KREDİ KARTI BORCUNU ÖNCEDEN ÖDEMEK AVANTAJ SAĞLAR MI?
KREDİ KARTI BORCUNU ÖNCEDEN ÖDEMEK AVANTAJ SAĞLAR MI?

Hesap kesim tarihinizden önce borcunuzu ödemek istiyorsanız bunun avantajı, karttaki harcama limitinizin artacak olmasıdır. Yatırdığınız tutar borçtan düşecek, yine hesap kesim tarihinde ödemeniz gereken borç azalacaktır. Bazı bankalar erken ödeme yapan kişilerin hesabına artı para. puan tanımlayabilir.

 

İleriye yönelik taksitler için toplu ödeme yapmak ise mümkün değildir, çünkü taksitleriniz vadesi geldiğinde kartınıza yansıtılır. Önceden ödeme yapmanız halinde sadece kredi kartınıza para yüklemiş olursunuz. Taksitleriniz ekstrede görünmeye devam eder.

SON ÖDEME TARİHİNE DİKKAT EDİN!
SON ÖDEME TARİHİNE DİKKAT EDİN!

Kredi kartı borçlarını düzgün bir şekilde ödeyebilmek için dikkat etmeniz gereken ilk nokta, son ödeme tarihi. Kredi kartı hesap kesim tarihinden sonra hesap özeti borcunun son ödeme tarihine mutlaka dikkat edin. Bu tarihi geçirdiğiniz zaman kredi kartınızın borcunun üzerine faiz işleyecektir.

ASGARİ ÖDEME TUTARI YERİNE TAMAMINI ÖDEYİN
ASGARİ ÖDEME TUTARI YERİNE TAMAMINI ÖDEYİN

Kredi kartı borcunuzu en doğru şekilde yönetebilmeniz için anlamını bilmeniz gereken diğer bir kavram da asgari ödeme tutarı. Bu tutar, son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken asgari tutarı gösterir ve bu tutar, varsa geçen dönem ödemekte geciktiğiniz borçlarınızı da içerir.  Bu tutar kartınızın son ödeme tarihine kadar ödemeniz gereken alt sınırı ifade etse de biz, minimum tutarı ödemek yerine tamamını ödemenizi tavsiye ederiz. Aksi halde kalan borçlar birikip ileride ödemeyi daha çok zorlaştırabilir.  Borcun tamamını ödemekte zorlandığınız durumlarda ise asgari ödeme tutarını mutlaka ödemeyi unutmayın.

TAKSİT ERTELEME YAPABİLİRSİNİZ
TAKSİT ERTELEME YAPABİLİRSİNİZ

Borcunuzu ödemekte zorlanıyorsanız ya da öncelikli borçlarınız varsa kredi kartı hesap özeti borcunuzu taksitlendirebilir ya da hesap özeti borcunuzu faiz ya da komisyon ödeyerek erteleyebilirsiniz. Bu seçeneği tercih ettiğinizde borcunuzun ortadan kalkmadığını ve bir sonraki ay harcamanızla birlikte artabileceğini unutmayın.

Yorumlar
Kalan Karakter 800