Konut kampanyasını vatandaş nasıl karşıladı?

Hükümetin ilan ettiği Yeni Evim Projesi'nde kredi oranının düşürülmesine karşın orta gelirin taksitleri ödeyemeyeceğini savunanlar olduğu gibi, benzer kampanyaların iş yerleri için de düzenlenmesini isteyenler var. İşte orta gelirlilere yönelik konut kampanyasına ilişkin halkın görüşleri.

1 15 ORTA GELİRLİYE YÖNELİK KONUT KAMPANYASI AÇIKLANDI
ORTA GELİRLİYE YÖNELİK KONUT KAMPANYASI AÇIKLANDI

Orta gelirliye yönelik konut kampanyası açıklandı. 16 Ocak'ta başlayacak Yeni Evim Projesi sadece sıfır evler için geçerli olacak ve bugüne kadar herhangi bir eve sahip olamayanlar yararlanacak. Yeni evim projesi şartlarına göre, asgari peşinat oranı yüzde 10, azami vade 15 sene olacak ve kredi faizi yüzde 0.69’dan başlayacak.

2 15 KONUT KREDİ BÖLGELERİ
KONUT KREDİ BÖLGELERİ

Konut kampanyasına katılanların ödeyeceği taksitler de hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek. İlk 3 yıl aylık taksitlerin bir kısmı geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üstlenilecek. Konut kredisi üst limiti 5 milyon lira olacak ve 5 milyon kredi limitinde 1. bölgedeki İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da ev alacaklar yararlanabilecek.

3 15 100 BİN AİLENİN EV SAHİBİ YAPILMASI PLANLANIYOR
100 BİN AİLENİN EV SAHİBİ YAPILMASI PLANLANIYOR

Yeni Evim Kampanyası'nda ilk etapta 100 bin ailenin ev sahibi yapılması planlanıyor. Kampanyayı sosyal medya hesabından da duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yönelik yine sosyal medyadan ilettiği mesajlar ise şöyle:

4 15 @kd_demirkol

1 milyon kredi çeksem 180 ay 11 bin küsur kredi ödemeliyim. 1 milyona nerde ev var bilmiyorum. Birde maaşımın 10 bin. Hadi %25 geldi 12500 oldu. Bu sadece zengini zengin etmenizin dışında bir şeye yarayacağını zannetmiyorum. Siz bilirsiniz.

5 15 @HocaProf

Hayırlı olsun . Çok güzel bir proje . Fakat 2. El evlere de bu uygulamayı yapmamız şart . Bu hakkaniyet çerçevesi için gerekli. En kötü 5-10 yıllık, deprem yönetmeliğine uygun konutlar için yapalım. Lütfen değerlendirin.

6 15 @menKARA1903

Müteahhitler bu kadar kredi çekilmesine izin vermiyor vergi ödememek için o yüzden evlerin sıfır yerine en az 3 yaş sınırı koyulması daha uygun olurdu.

7 15 @enesozdemirnet

Bu zengine özel kampanya olmuş! Asgari ücretliye yapacağınızı yapın o zaman hizmet yaptınız diyelim.

Orta gelirli bile bunu zor öder bu direk zengin için

Kredi Tutarı

2.000.000,00 TL

Aylık Faiz Oranı

%0,69

Toplam Geri Ödeme

3.498.791,13 TL

Aylık Taksit Tutarı (180 ay)

19.437,73

8 15 @nuncestbibentum

Oturduğumuz evi almaya çalışmak suç mu? Bizler için bir kampanyanız yok mu? Niye evimizden, semtimizden, komşularımızdan ayrılmak zorunda kalalım? Niye müteahhitleri zengin etmek için uğraşalım? İkinci el evlerde oturanların suçu ne?

9 15 @kuzey3571

Sahibinden com'da sabah baktığım daire 2.600.000₺' den konut kredisi açıklandıktan sonra 3.000.000₺ çıktı bunla ilgili bir önlem paketiniz var mı? Sn. Bakan

10 15 @YULUsvkt

İlk önce çözülmesi gereken konu şu sayın bakalım kimse evleri ilana koyduğu değerde göstermiyor eksper istiyorsun arkadaş evi satmaktan vazgeçiyor önce bu çözüm bulunacak. Açıklama ile beraber herkes ev fiyatlarını arttırmış 2 milyon  ev var ilanda kredi diyorsun 800 bin kredi

11 15 @elektrik3468

Sayın bakanım böyle kampanyalar yapmayın zaten alamıyoruz. Bu kampanya yapınca hemen zam yapıyorlar. Zam yapanların elinden evi alın. Bu  kampanyalar hem ev fiyatını hem de kiraları yükseltiyorlar

12 15 @mhmutcimen56

2.el konutlarda bir faiz kampanyası olmadığı sürece, bu çabalar beyhude kalır. Orta gelirli bir vatandaşın sıfır bir daire alma olasılığı, milyonda birdir. Bi kampanya sadece zor durumdaki müteahhitler ve zengin insanlar için yapılmış gibi duruyor. Fiyatları şişirir sadece

13 15 @Turguality2012

Sayın Bakanım, evli ve 3 nüfus ile kirada yaşayan biri olarak babamın evinin olması benim neden krediye başvurumu engelliyor?

14 15 @perihanavuoglu

32 yıllık devlet memuru bir doktor olarak kendime aldığım tek daire yüzünden, oğlum ev sahibi olamayacak, nasıl orta gelirliye kampanya olmuş oluyor?

15 15 @CemalettinEvci

Sayın bakanım öncelikle hayırlı olmasını temenni ederim bu güçlü çalışmanın aynısını iş yerlerine de yapmanızı istiyoruz. Bu konuda binlerce esnafın iş yeri satın alabilmesi için desteğinize ihtiyacı var

Yorumlar
Kalan Karakter 800