İşte bu senenin en popüler meslekleri...

Uzaktan ve hibrit çalışma pandemi döneminden sonra hayatın bir parçası haline geldi. Bu süreçte e-ticaret sektörüne olan ilgi de arttı. Peki, 2023’de hangi meslekler daha popüler olacak? Hangi meslek daha çok tercih edilecek?

Gizem Kurtul Gizem Kurtul gizem@paradurumu.tv
1 4 10 Yıla Damga Vuracak Sektörler
10 Yıla Damga Vuracak Sektörler

PwC'nin bir araştırması Türkiye'de önümüzdeki 10 yıl ekonomiye domine edecek sektörlerin başında enerji, altyapı ve doğal kaynakların geldiğini gösteriyor. Bu sektörleri, turizm ve ardından yazılım sektörleri takip ediyor. Aynı araştırmanın dünyaya ilişkin sonuçlarında ise teknoloji ilk sırada yer alıyor.

2 4 Lojistik, Satış Pazarlama, Finans...
Lojistik, Satış Pazarlama, Finans...

2023 yılında da e-ticaret rollerinin öne çıkacağı söyleyen Ergene Consulting & HGA Group Türkiye Başkanı Murat Ergene, 2023 yılında lojistik, satış pazarlama ve finans sektörlerinde iş alımlarda artış beklediklerini dile getiriyor.

3 4 E-Ticaret’in Önemi Artıyor
E-Ticaret’in Önemi Artıyor

 Araştırmaların da sosyal medya üzerinden yapılan e-ticaret alışveriş hacminin 2023'te yüzde 25 artarak 1 trilyon doları aşacağını gösterdiğini söyleyen Ergene, şunları ekliyor: "Özellikle eğitim, endüstri, sağlık, oyun, savunma sanayi, kültür-turizm, seyahat ve eğlence alanlarında hızla artan VNR yatırımlarının da 2023'te yüzde 50 büyüyeceği ve pazar hacminin 7 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

4 4 Yapay Zeka
Yapay Zeka

Bu gelişme doğal olarak bu alandaki işe alımları pozitif yönde etkileyecek. Elbette veriyi işleyen, kullanan ve faydaya dönüştüren sektörler 2023'ün öne çıkacak sektörleri arasında yer alacak. Örneğin yapay zeka, yazılımın da önüne geçmesi beklenen alanlardan biri olacak"

(Ekonomist)

Yorumlar
Kalan Karakter 800