Akılcı çalışma ipuçları nelerdir?

Başarmanın anahtarı çalışmaktır. Ama bazen çok çalışmak sizi başarıya ulaştırmayabilir. Önemli olan akılcı ve sistemli bir çalışma yöntemi izleyip, ilerlemenizi hem kendinize hem de patronunuza gösterebilmektir. Peki, zam dönemlerinde sizi öne çıkaracak akılcı çalışma ipuçları nelerdir?

Güncelleme:

Motivasyonunuzu korumak için başarılarınızın bir kaydını tutun

Gelen e-postaları yazdırarak veya projelerin sonuçlarını ve hatta aldığınız iltifatları not alarak, tüm başarılarınızın belgelerini oluşturabilirsiniz. Çalışkan bir kişi, hazırlık ve başarılarını kaydetmek gibi stratejik eylemlerin bir sonucu olarak daha fazla para kazanabilir veya kariyerinde yükselebilir.

Sosyal medyada profesyonel güncellemeler yayınlayın

Bazen sıkı çalışmanız başarıya götürür, ancak diğer zamanlarda fark edilmeyebilir. Bu sinir bozucu olabilse de, başarılarınızı sosyal medyada paylaşarak bunu düzeltebileceğinizi bilin. LinkedIn, ücretsiz olan mükemmel bir profesyonel araçtır. Profesyonel güncellemelerinizi ağınızla tutarlı bir şekilde paylaşarak, insanlar bir dahaki sefere üzerinde adınızın yazılı olduğu bir fırsat ortaya çıktığında sizi akıllarında tutacaktır. Ayrıca, başarılarınızın arttığını gördükçe devam etmek için ivme kazanacak ve çalışkan olmanın başarının anahtarı olduğunu kanıtlayacaksınız.

Akıllı hedefler belirleyin

Bağlılık herkes için mükemmel bir özelliktir, ancak nereye gittiğinizi bilmiyorsanız yanlış şeyi yapmak kolaydır. Hedeflere sahip olmak, yalnızca yeni şeyleri alışkanlık haline getirmenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda odaklanmanızı da sağlar. Kariyerinizde ve mali durumunuzda sizi daha da ileriye götürmek için yapılacaklarınıza göre akıllı hedefler belirlemeyi düşünün. Akıllı hedefler, spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamana Bağlıdır. Doğru hedefleri nasıl belirleyeceğinizi bildiğiniz zaman, lazer hassasiyetiyle neye odaklanacağınızı da bilecek ve onlara çok daha hızlı ulaşacaksınız. Sıkı çalışma, özellikle başarmak istediğiniz şeye odaklandığınızda, başarının anahtarıdır .

Sonuçlarınızı oyunlaştırın ve kendinizi ödüllendirin

Çalışmanız gerektiğini ve bunun sizin için iyi olduğunu biliyorsunuz. Ancak bunu her hafta yapmak zorunda olmak bazen bunaltıcı olabiliyor. Ve bu, taahhüt etmeniz ve üzerinde çok çalışmanız gereken her şey için olabilir. Ancak hedeflerinizi bir oyuna dönüştürmek, iyi yaptığınızda size daha fazla memnuniyet verebilir ve kötü alışkanlıklardan kurtulmanıza ve onları daha iyileriyle değiştirmenize yardımcı olabilir. Bu nedenle taahhüdünüzü daha küçük, daha yönetilebilir adımlara bölün ve sonunda kendinizi ödüllendirin.

Programınızı planlayın ve zaman yönetiminden yararlanın

Çok çalıştığınızda, her şeyi dengelemek zordur ve takip etmek daha da zordur. Zaman sınırlıdır, bu yüzden zaman yönetimi sizin arkadaşınızdır ve birçok başarılı kişi bu şekilde çalışır. Her hafta yapmanız gereken her şeyin bir listesini yapın. Ardından ajandanızla oturun ve haftanızı nasıl planlayacağınıza karar verin. Bir planlayıcı kullanarak, kendinize ve yolunuza çıkan diğer önemli şeylere zaman ayırmaya devam ederken daha hızlı ilerlemek için zamanınızı yönetebilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800