Başarılı kadının mutfağında olması gereken 10 alışkanlık!

Özlem Denizmen başarılı kadının mutfağında olması gereken alışkanlıkları yazdı. Gelin bakalım, başarılı kadının mutfağında hangi ‘alışkanlıklar’ olmalı...

1 10 HIZLI ÖĞRENME

Her gün en az 15 dakikanızı kitap okumaya ayırın. Düzenli okumak ufkunuzu genişletirken bakış açınızı, olayları irdeleme ve analiz etme gücünüzü geliştirir. Her gün en az 15 sayfa okuyarak zihninizi geliştirin.

2 10 GÖRSELLEŞTİRME

İstediğiniz şeyi elde etmenin anahtarı onu imgeleme yeteneğinizi güçlendirmekten geçer. Bir şeyi ne kadar çok hayal ederseniz ona o ölçüde yaklaşırsınız. Araştırmalar, cerrah, müzisyen ve yöneticilerin performanslarını artırmak için imgeleme yeteneklerini geliştirdiklerini gösteriyor.

3 10 ÖNCELİKLENDİRME

Değerlerinizi önceliklerinize göre baştan sona sıralayın. Aile, arkadaşlar, iş… Önceliklerinizi bilmek ve belirlemek, neye zaman ve enerji harcayacağınız ve karşılığında nasıl bir doyum hissedeceğinizi belirlemenize yardımcı olur.

4 10 PARA YÖNETİMİ

Bütçenizi yapın, borçlarınızdan kurtulun ve bir an önce kenara para ayırmaya başlayın. Unutmayın vakit nakittir ve parasını yöneten hayatını yönetir.

5 10 SABAH ERKEN KALKMA

Güne bir saat erken başlayın. Bu bir yıl boyunca ekstra 365 saat yani iki hafta demek. Daha düzenli ve disiplinli bir hayat istiyorsanız sabah alarmı kurun ve güne erken başlayın.

6 10 HEDEF KOYMA

Hedeflerinizi kağıda dökün. Hedeflerini belirleyen kişilerin belirlemeyenlere göre iki kat daha fazla kazandığını biliyor muydunuz? Hedeflerini yazanlar ise yazmayanlara kıyasla 10 kat fazla kazanıyor.

7 10 EGZERSİZ

Vücudu zinde tutmak stresi azaltırken bağışıklığınızı güçlendirir. Düzenli egzersiz yapıp yediklerinize dikkat ettiğiniz sürece kendinizi daha iyi hisseder, olumsuz ruh durumlarına çok daha az girersiniz.

8 10 HAREKETE GEÇME

Birçok kişinin bilgi sahibi olduğu halde başarılı olamamalarının nedeni harekete geçme konusunda kararlı davranmamaları. İstediğinizi elde etmenin yolu cesur olmaktan geçer.

9 10 NETWORKING

Yeni insanlar tanımak, bilgi ve fikir paylaşımı dünyanızı zenginleştirmekle birlikte yeni iş alanları konusunda size kapı açar.

10 10 KENDİNİ TANIMA

Her şey kendini tanımakla başlar. Korku, istek ve ihtiyaçlarımız davranışlarımızı şekillendirir. Hayatta kim olduğunu ve ne istediğini bilmek gerçek başarıdır. Ne dersiniz, sizin alışkanlıklarınız neler? Çok değerli sayın şef, mönünüzü zenginleştirmeye var mısınız?

Yorumlar
Kalan Karakter 800