Marketten hesaplı alışverişin yolları

En büyük giderlerden birini gıda harcamaları oluşturur. Market alışveriş fiyatları sizi zorlasa da tasarruf etmenin birçok yolunu bulabilir ve bütçe dostu bir alışveriş deneyiminin keyfini çıkarabilirsiniz. İşte hesaplı alışverişin yolları:

1 11 NE İSTEDİĞİNİZİ BİLİN

Markete gitmeden önce ihtiyacınız olan ve istediğiniz gıdaların önceden listesini yapmalısınız. İşe mutfağınızda hangi gıdalara sahip olduğunuzu görmek için buzdolabınızı ve mutfak raflarınızı gözden geçirerek başlayın. Bulduklarınızdan hangi yemekleri yapabileceğinizi çıkarın.

Bozulmayan ürünleri indirimdeyken stoklamak isteseniz de buzdolabınızı, daha kullanmadan kullanım süresi dolacak yiyeceklerle doldurmaktan kaçının. Bu en büyük para kaybıdır.

2 11 NAKİT ÖDEMEYE ÇALIŞIN

Satın alımlarınızı sınırlamanın en iyi yolu, belirli bir miktar nakit taşımak ve bunu yalnızca yiyeceklerinizi satın almak için kullanmaktır. Bu sayede bütçenizi aşma şansınız da olmayacaktır.

Birçok tüketici, araştırmaların kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullansalar da eşit miktarda fazla harcama yapacaklarını göstermesini şaşırtıcı buluyor. Satın alma işleminizi kredi kartıyla yaparsanız, genellikle yüzde 10 ile 50 arasında fazla harcama yaparsınız.

Nakit ödeme yaptığınızda, dürtüsel harcamalar yerine ihtiyacınız olan yiyeceklere öncelik vermelisiniz. Bu şekilde, genellikle kasada veya atıştırmalık reyonunda bulunanlar gibi karşı koyamayacağınız şeyler yerine satın almayı planladığınız ürünlerle eve dönersiniz.

3 11 ONLİNE SİPARİŞ VERİN

Satın almanız gereken yiyeceklerin listesini yaptıktan sonra haftalık veya aylık alışverişleriniz için bir bütçe oluşturun. Ardından, bütçenizi göz önünde bulundurarak market alışverişlerinizi sipariş etmek için mağazanın web sitesini veya varsa uygulamasını kullanın. Böylelikle market koridorlarında yürümekten, atıştırmalık reyonlarında ve kasada çok yaygın olan dürtü harcamalarından tamamen kaçınabilirsiniz.

4 11 ALIŞVERİŞ YAPILMAYACAK DURUM VE ZAMAN

Önceden bütçe hazırlamış olsanız bile markette fazla harcama yaptığınızı görürsünüz. Aşırı harcamaya yol açan en yaygın durum, işten eve dönerken markete uğradığınızda ortaya çıkar. Tipik olarak, mideniz gurulduyor ve hızlı atıştırmalıklar ve abur cubur taleplerine teslim oluyorsunuz.

Benzer şekilde, sinirli veya aceleci hissettiğinizde alışveriş yaparsanız, genellikle planladığınızdan yüzde 10 ila 50 daha fazla harcarsınız.

5 11 MEVSİMİNDE OLAN ÜRÜNLER UCUZ OLUR

Mevsiminde satılan meyve ve sebzeler, mevsim dışı satılanlardan daha ucuza mal olur. Sezonda üretilen ürünleri genellikle ürün bölümünün ön tarafındaki kutularda, genellikle satış tabelaları ile bulabilirsiniz. Sezon dışı ürünler özel ürünler arasında yerini alır ve genellikle daha küçük, daha pahalı paketlerde gelir. Sezon dışı meyve ve sebzeler ek depolama veya nakliye gerektirdiğinden çok daha yüksek fiyattan satılır.

6 11 HAZIRLANMIŞ MEYVE VE SEBZEDEN KAÇININ

Mağazalar, salata yapraklarını temizlemek, sebzeleri doğramak, meyveleri soymak ve sizin için hazırlamak gibi tüm zor işleri sizin için yapar. Ancak bunun arkasında önemli bir maliyet olduğunu unutmayın. Çoğu market, şarküteri, fırın ve et bölümlerindeki yiyeceklerin hazırlanmasında kâr ediyor.

Biraz daha zaman alabilir, ancak bütün meyve ve sebzeleri satın almak ve ihtiyaç duyduğunuzda evde kendiniz hazırlamak, aylık market bütçenizden büyük tasarruf etmenizi sağlayabilir. Marketin önceden hazırlanmış ürünlerinin olduğu bölümlerini atlayın.

7 11 İNDİRİMLERİ TAKİP EDİN

Bir mağaza indirimi varsa, onu iyi kullandığınızdan emin olun. İndirimler paradan tasarruf etmenize yardımcı olur.

8 11 ÇOCUKLAR VARKEN FAZLA HARCANIR

Çocukları markete götürdüğünüzde, sepetinizi çocuklarınızın reyonlardan topladığı şeylerle dolu bir şekilde bulabilirsiniz. İyi bir ebeveyn olmak ve onlara istedikleri her şeyi almak isteyebilirsiniz, ancak bu sizi çabucak planladığınız bütçenin ötesine geçirecektir.

9 11 ÜRÜN FİYATLARINI KARŞILAŞTIRIN

Alışveriş yapanların çoğu önce göz hizasındaki ürünlere bakar. Göz seviyesinde bulduğunuz öğelerin hemen üstünde veya hemen altında benzer ürünleri aramayı markette genel uygulamanız haline getirin.

Yukarıya veya aşağıya baktığınızda daha uygun fiyatlı markalar ve jenerik ürünler bulabilirsiniz.

Ek olarak, mağazaya gitmeden önce ürünler ve fiyatlar hakkında biraz araştırma yapın, böylece en iyi fiyata satın almak istediğinizi seçebilirsiniz.

10 11 LİSTEYE SADIK KALIN

Ne istediğinizi ve neye ihtiyacınız olduğunu bilme fikrine dönersek, satın almayı planladığınız şeylerin bir listesini yapın. Ne olursa olsun, mağazaya gittiğinizde listenizi hazırlayın ve elinizin altında bulundurun.

11 11 ZAMANINIZI DA TAKİP EDİN

Market alışverişine gittiğinizde, paranın yanı sıra, zamanınızı da doğru planlamanız gerekir. Markette belirli bir süre geçirmeyi planlayın ve sepetinizdeki ürünler için yaklaşık olarak ne kadar bütçe ayıracağınızı bildiğinizden emin olun.

Harcamalarınızı ve zamanınızı takip ederseniz, bütçenizi aşmaya başladığınızda veya çok uzun süredir alışveriş yaptığınızı fark ettiğinizde nerede durmanız gerektiğini bilirsiniz.

Marketten tasarruf etmeye yönelik bu küçük tüyolar bile bütçenizde uzun vadede büyük bir fark yaratabilir. Emin olun bunların hepsi bütçenizde önemli bir fark yaratacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800