Eşinizin Harcama Sorunu Varsa Ne Yapmalısınız?

Eşinizin harcama sorunu mu var? Ne kadar mücadele edip birikim yaparsanız yapın, eşinizin bir harcama sorunu varsa, ailenizin finansal geleceği istediğiniz yere varmayabilir.

Eşinizin harcama sorunu mu var?

Ne kadar mücadele edip birikim yaparsanız yapın, eşinizin bir harcama sorunu varsa, ailenizin finansal geleceği istediğiniz yere varmayabilir.

Eşinizin bir harcama sorunu olduğunda ne yapılacağını öğrenmek, herkes için iyi bir çözüm bulmanın ilk adımı. Bu basit ipuçları, soruna yaklaşmanıza ve ikinizin de üzerinde anlaşabileceği bir çözüme ulaşmanıza yardımcı olacak.

Eşinizin Harcama Sorunu Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
Eşinizi aşırı harcama yapmakla itam etmeye başlamadan önce, durumu iyice araştırıp, emin olmanız gerekir. Genellikle, ele alınması gereken bir sorun olup olmadığını belirlemenize yardımcı olacak birkaç işaret var. Bu işaretler eşinizin harcama konusunda sorun yaşayabileceğinin iyi bir göstergesi:

1.Gizli satın alımlar
Harcama sorunu olan birçok eş, harcamalarını gizlemek için önlemler alır. Eşinizin satın aldığını bilmediğiniz yeni ürünler bulursanız, fazla harcamalarını örtbas etmeye çalışıyor olabilir.

2.Yeni kredi kartları
Eşinizin adına yeni kredi kartları keşfederseniz, bu, ele alınması gereken bir harcama sorununun işareti olabilir.

3. Sık sık yapılan büyük alımlar
Evinizde yeni elektronikler veya tasarım çantalar gibi büyük satın alımlar bulmak, eşinizin bir harcama sorunu yaşadığının başka bir işareti olabilir. Özellikle de bu büyük satın alımlar önceden sizinle paylaşılmamışsa.

4.Satın alma miktarlarını yuvarlama
Bu önemsiz bir hareket gibi görünse de eşiniz harcadığı parayı sürekli olarak yuvarlıyorsa, harcamalarından utandığının bir işareti olabilir.

5.Finansal tartışmalardan kaçınmak
Eşinizin bir harcama sorunu olduğunda, muhtemelen sizinle para tartışmaktan kaçınmak için elinden geleni yapacaktır.Yani, para konusunu her gündeme getirdiğinizde kaçarsa, eşinizin bir harcama sorunu olabilir.

6.Ailenin finansal durumunu kontrol altına almak
Eşiniz fazla harcıyor olabileceğinin bir başka işareti de aile bütçesinin tüm kontrolünü ele geçirmek istemesi olabilir. Eşiniz sizi aile bütçesine dahil etmezse, harcamalarını sizden gizlemeye çalışıyor olabilir.

Tüm bu işaretler eşinizde varsa, birlikte finansal planlama yapmaya başlamalısınız.
Eşinizin bir harcama sorunu olduğunu tespit ettiyseniz, eşinizin bu duruma nasıl yaklaşacağınızı merak ediyor olabilirsiniz.

Sorunu çözmenin anahtarı, sevgiyle yaklaşmak olmalı! Muhtemelen, eşiniz harcamaları konusunda zaten utanıyor veya güvensiz, bu da destek ve şefkat arayacakları anlamına geliyor. Eşinizi yanlış bir şey yapmakla suçlamaktan kaçının ve bunun yerine ailenizin finansal durumunu iyileştirmek için bir çift olarak birlikte çalışabileceğiniz yolları araştırın.

Ardından, eşinizin fazla harcamasının üstesinden gelmek ve aydan aya bütçeyi aşmamak için bir plan oluşturmak için bir araya gelin.

Finansal durumunuz hakkında ciddi bir konuşma yapın. Sorunu ele almanın ilk adımı, ailenizin finansal durumu hakkında ciddi bir konuşma yapmak olmalı.
Bu, her ikinizin de ailenizin şu anda içinde bulunduğu finansal durum hakkında ne düşündüğünüzü konuşmak için fırsat olur.

Ancak bu tür bir tartışma yapmak her zaman kolay olmaz. Konuşmayı başlatmak için şu soruları sorun:

  • Sence ailemiz şu anda finansal açıdan ne durumda?
  • Para hakkında konuşmak seni strese sokuyor mu? Neden?
  • Paramızı yönetmek için daha iyi ne yapabiliriz sence?

Duygularınızı kontrol altında tutun
Para insanları çabucak duygusal hale getirebilir, bu da eğer dikkatli olmazsanız konuşmanıza başlamadan önce ikinizin de gergin olacağı anlamına gelir.

Mümkünse denklemden duyguları kaldırarak başlayın. Duruma mantıklı bir zihniyetle yaklaşarak sorunlarınızı dile getirin.

Tamamen dürüst olun
Eşiniz muhtemelen bu noktaya kadar sizinle yaptığı harcama konusunda tamamen dürüst olmayabilir.

Bu nedenle, tartışmanız sırasında dürüst olmaya teşvik etmek, sorunun üstesinden birlikte gelmek için bir plan yapmanın tek yolu.

Bu, her birinizin sahip olduğu tüm hesaplar, kredi kartları ve borçlar hakkında samimi bir şekilde konuşmak anlamına gelir.

Tüm faturaların ve paranın nereye gittiğini öğrendikten sonra, harcamaları dizginlemek ve finansal durumunuzu tekrar düzene sokmak için bir yol bulmaya başlayabilirsiniz.

Sorunu gösterin
Eşiniz harcadığı para konusunda suçluluk duysa bile, bunun bir bütün olarak aile üzerindeki etkisini anlayamayabilir. Eşinize aşırı harcamalarından kaynaklanan sorunları göstererek, işi çözüme bağlayabilirsiniz.

Eşinizin harcamaları ailenizin borca ​​girmesine neden olmuş ya da emeklilik için para biriktirmenize engel olmuş olsun, onlara harcamalarının aile üzerindeki etkilerinin somut kanıtını göstermek, hataları görmesine yardımcı olmanın harika bir yolu.

Fazla para harcayan bir eşin eve yansıyan olumsuz etkileri şunları içerebilir:

  • Geri ödenmesi gereken borç artışı
  • Acil durum fonunun olmaması
  • Birikim yapamama
  • Emeklilik için birikimin olmaması
  • Aile gezisi gibi eğlenceli aktivitelere harcanacak ekstra paranın olmaması
  • Evliliğinizde gerginlik 

Her iki harcama alışkanlığınızı da inceleyin
Muhtemelen, eşinizin her ay ne kadar para harcadığı hakkında hiçbir fikri yok. Harcamalarını kontrol altına almak ve ailenizin borcunu azaltmak için ikinizin de harcama alışkanlıklarınıza bir göz atmanız gerekir. Son zamanlarda harcadığınız para miktarı hakkında fikir edinmek için son birkaç ayın tüm faturalarını ve hesap özetlerini düzenleyin.

Ardından, borcunuzu azaltmanıza ve birikimlerinizi artırmanıza yardımcı olmak için harcamalarınızı azaltabileceğiniz yollar arayın.

Birlikte bir bütçe oluşturun
Finansal durumunuzu tekrar düzene sokmanın ilk adımı, ikinizin de üzerinde anlaşabileceği bir bütçe oluşturmaktır.

Ailenizin aylık gelirini hesaplayarak başlayın. Ardından, tüm harcamalarınızı tek tek yazın. Bunun için Moneye uygulamasını kullanabilirsiniz.

Finansal hedefler belirleyin
Bir bütçeniz olduğunda, aileniz için finansal hedefler oluşturmak ve doğru yolda ilerlemek için harika bir teşvik olur.

Eşinizle, biriktirdiğiniz parayı nasıl kullanmak istediğinizi konuşun. Acil durum fonu başlatmanız gerekiyor mu? Emeklilik hesaplarınıza para eklemeli misiniz? Çocuğunuzun eğitimi için para biriktirmeye başlayacak mısınız? Ailenizin finansal durumu için uzun vadeli bir hedef oluşturmak, birlikte ilerlemeye başlamanın harika bir yolu. Unutmayın finansal hedefler belirlemenin anahtarı onları basit ve gerçekçi tutmak.

Düzenli finansal kontroller yapın
Finansal durumunuzu konuşmak için her hafta bir gün ayırın, aşırı harcama yapan eşinizi kontrol altında tutmanıza yardımcı olmanın en harika yoludur bu.

Buluşmalar haftalık harcamalarınızı tartışmanıza ve finansal hedeflere yönelik ilerlemenizi izlemenize olanak tanır. 

İlişkilerdeki en önemli şey PARA konularını doğru bir şekilde utanmadan, sıkılmadan konuşmak. İnanın her şey daha güzel olacak…

 

 

‘’Ya Paran Ya Hayatın’’ Kitabı Ne Anlatıyor? ‘‘’Ya Paran Ya Hayatın’’ (Your Money or Your Life) kitabını daha önce okudunuz mu?

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800