Elektrik Abonelik Ücreti Ne Kadar: Elektrik Aboneliği Gerekli Evraklar

Her yıl olduğu gibi 2024 yılında da elektrik abonelik ücretlerine zam geldi. Özellikle yeni konuta taşınacak olan kişiler abonelik ücretlerini araştırıyor. Peki, elektrik abonelik ücreti ne kadardır? Elektrik abonelik iptali nasıl yapılır? Elektrik aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

2023 yılı itibariyle ev sahibi ve kiracıların elektrik şebekesini açtırması için verecekleri abonelik ücretleri değişti. Elektrik aboneliği,  güvence bedeli, konutun bulunduğu konum ve elektrik tedarikçisinin uyguladığı tarifeye göre değişmektedir. Her yıl Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen abonelik ücreti KW başına 136,20 TL olarak belirlendi. Buna göre, ortalama bir mesken için belirlenen abonelik ücreti 644,5 TL’dir.

Elektrik Abonelik İptali 2024

Elektrik kullanımı yapılmayacak bir yerdeki aboneliği kapatmak önemli bir konudur. Elektrik abonelik iptal işlemi yapılmadığı zaman, bir sonraki gelen kullanıcı, abonelik işlemini iptal ettirmeyen kişi adına elektrik kullanımı yapabilir.  Elektrik aboneliği iptali için, elektrik aboneliği yapılan şirketle sözleşme sonlandırılır. Elektrik aboneliğinin iptali, bağlı olunan elektrik şirketinin müşteri merkezinden ya da internet sitesinden yapılabilmektedir.

Elektrik Aboneliği İçin Gerekli Evraklar

  • Abone ya da tesisat numarası
  • Nüfus cüzdanı
  • Banka hesabının IBAN numarası
  • Sayaçtan okunan son endeks
  • Kiracı elektrik aboneliği için gerekli evraklar
  • Deprem sigortası
  • Kira kontratı
  • Nüfus cüzdanı
  • Tesisat Numarası

Kiracı Elektrik Aboneliği Ücreti 2024

Kurumun aldığı karara göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak olan yeni güvence bedelleri şu şekilde belirlendi: Sanayi, kamu ve özel sektör için her kilovat için 387 lira 10 kuruş, konut kullanıcıları için kilovat başına 136 lira 20 kuruş, şehit yakınları ve gaziler için ise 68 lira olarak ayarlandı. Tarım sektörü, aydınlatma hizmetleri ve diğer kullanıcılar için ise bu bedel kilovat başına 183 lira 70 kuruş olarak belirlendi.
 

Elektrik Abonelik Ücreti 2024

Elektrik aboneliği için, ilgili yerleşim yerindeki elektrik dağıtım şirketine başvurmak gereklidir. Başvuru sırasında, abonelik talep eden kişiden kira kontratı ve DASK sigorta poliçesi gibi belgeler istenir. Gerekli evrakların tamamı ilgili birime iletilir ve abonelik ücreti, abone sahibinin faturasına yansıtılır.

EPDK tarafından belirlenen elektrik abonelik ücreti, her yıl için güncellenmektedir. 2024 yılı için KW başına 128,9 TL olarak belirlenen abonelik ücreti, ortalama bir mesken için yeni abone olacak kişiden 644,5 TL abonelik ücreti talep edecektir. Bu ücret, faturalara taksit taksit yansıtılabilir.

Etiketler elektrik
Yorumlar
Kalan Karakter 800