Zorunlu askerlik ile ilgili son rakamlar açıklandı!

Zorunlu askerlik ile ilgili açıklama yapan Bakan Güler, buradaki zorunlu ile profesyonel askerlik oranlarını değerlendirmeye aldı.

Güncelleme:

Zorunlu askerlik ile ilgili açıklama yapan Bakan Güler, buradaki zorunlu ile profesyonel askerlik oranlarını değerlendirmeye aldı. Buna göre profesyonel asker olarak başlayan kişilerin özellikle zorunlu asker olarak devam eden kişilere oranına vurgu yapan Güler, bu oranı yakalamaya çalıştıklarını belirtti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM’de bir süredir devam eden bütçe görüşmelerinde önemli açıklamalar yaptı. Özellikle zorunlu ve profesyonel askerlik ile ilgili konuşan Güler, burada %50 oranını yakalamaya çalıştıklarını ve bunu da başardıklarını söyledi. Buna göre Güler tarafından yapılan açıklamada %50 oranın önemli olduğu algısı çıkıyor.

Güler: “zorunlu ve profesyonel askerlik dengeli olmalı”

Güler, TBMM’de yaptığı açıklamada 6 Şubat depremlerine de değindi ve burada TSK’nın almış olduğu rolü hatırlattı. Sahada ilk müdahale yapan kişilerin TSK olduğunu da söyleyen Güler, bu anlamda gereken her şeyi tekrar tekrar hatırlatarak üstünden geçti. Deprem sonrasında 6.400 sorti yapıldığını da hatırlattı.

TSK envanterinde kimyasal siyah olmadığını da söyleyen Güler, şuan yakaladıkları %50 profesyonel %50 zorunlu askerlik oranını devam ettirmek istediklerinin altını çizdi.

Etiketler askerlik
Yorumlar
Kalan Karakter 800