Ziraat Bankası'ndan Hazine destekli tarım finansmanı

Ziraat Bankası, ülke sınırları içinde yapılan tarımsal üretimde kullanılması amacıyla Hazine faiz destekli yatırım ve işletme kredisi kullandıracak.

Güncelleme:

"Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından sağlanan "Tarımsal Üretime Dair Hazine Faiz Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, belirtilen usul, esas, limit ve oranlara uygun olarak, Ziraat Bankası tarafından 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) Hazine faiz destekli tarım finansmanı sağlanacaktır. İşletme finansmanlarında kullanım aşamasında, yatırım finansmanlarında ise işletme döneminden itibaren Tarım ve Orman Bakanlığı'nın takip ve kontrol edilebilen sistemlerine kayıt olma şartı aranacaktır (Çiftçi Kayıt Sistemi, Örtüaltı Kayıt Sistemi, Hayvancılık Bilgi Sistemi, Koyun Keçi Bilgi Sistemi, e-Islah Kayıt Sistemi, Su Ürünleri Bilgi Sistemi ve benzeri).

Ziraat Bankası'ndan Hazine destekli tarım finansmanı resim: 0

Bu finanstan, Türkiye'de gerçekleştirilen tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunanlar faydalanabilecek. Karar kapsamında sağlanan tarımsal finansmanlar, finansmana konu ürünlerin 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında meydana gelebilecek doğal afetlerden etkilenmesi durumunda, Banka'nın kendi esas, usul ve mevzuatları çerçevesinde, vade tarihinden, hesap devresinden, taksit tarihinden itibaren ertelenebilecek ya da taksitlendirilebilecektir. Ancak, bu kararla taksitlendirilen tutarlar erteleme kapsamında değerlendirilmeyecek.

Ertelenen finansmanlardan faydalanmak isteyen gerçek veya tüzel kişi üreticilerin, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hasar raporu veya il ve ilçe hasar tespit komisyonu kararının tarihinden itibaren bir aylık süre içinde Banka'ya yazılı başvuruda bulunmaları gerekecektir. Ertelenen finansmanlar nedeniyle müracaat süresi sonuna kadar, borcun ertelenmesi durumunda ise takip işlemi başlatılmayacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800