Zincir marketlerde yeni dönem! Özel reyonlar açılacak

Zincir marketlerde, tıbbi beslenme tedavisi gerektiren hastalıklara özgü gıda ürünü satışı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile yürüttüğü bu karar, zincir marketlerin glutensiz ürünler dahil olmak üzere özel reyonlar açmasını gerektiriyor.

Çölyak Vakfı'nın Ticaret Bakanlığı ile yürüttüğü olumlu temaslar sonucunda alınan bu karar, zincir marketlerin glutensiz ürünler dahil olmak üzere özel reyonlar açmasını gerektiriyor. Bu adım, önemli bir ihtiyacın karşılanmasına önemli bir katkı sunacak.

Resmi Gazete'de duyurulan bu kararın ardından, zincir marketler, glutensiz ürünler başta olmak üzere, hastalıklara yönelik özel reyonlar açarak eksikliği gidermeye yönelik önemli bir rol üstlenecek. Çölyak hastaları ve gluten intoleransına sahip bireyleri yakından ilgilendiren bu karar, glutensiz un, ekmek ve atıştırmalık çeşitlerinin daha geniş bir tüketici kitlesine ulaşmasına olanak tanıyacak.

Glutensiz ürünler daha erişilebilir olacak

Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

“Bu karar, çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için önemli bir gelişme. Böylece, glutensiz ürünlerin daha erişilebilir olacağını öngörüyoruz. Tüketici ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran insan odaklı bir adım atmıştık. Daha sonra vakıf ve dernekler ile iş birliği halinde ürün geliştirme sürecini yürüttüğümüz Sinangil Gluten Yok markamızı tüketiciyle buluşturduk. Markamız ile hiç vakit kaybetmeden daha fazla rafta yerimizi almak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu değerli kararı alan Ticaret Bakanlığımıza ve yürüttüğü temaslarla sürece katkıda bulunan vakfa teşekkür ediyorum."

Etiketler zincir market
Yorumlar
Kalan Karakter 800