Zincir market artık pazar günü kapanacak mı? İşte dikkat çeken gelişme...

İstanbul Ticaret Odası Perakende Meslek Komitesi, zincir marketlerin pazar günü kapanmasıyla ilgili önemli bir karar için oylama gerçekleştirdi. Uzun süredir gündemde olan bu konu, komitenin son çalıştayında tekrar ele alındı ve özellikle küçük esnafa destek olacak şekilde masaya yatırıldı.

Güncelleme:

Komite üyeleri tarafından alınan kararazar günleri zincir marketlerin kapatılması yönünde karar aldı. Bu karar Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası (TESK) tarafından da destekleniyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bu uygulamanın küçük esnafa destek olduğunu belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Peki artık pazar günü zincir market kapanacak mı, bu karar yasalaşacak mı? İşte konuyla ilgil

Zincir marketler pazar günü kapanacak mı?

Zincir marketlerin pazar günleri kapatılması konusu uzun süredir önemli bir tartışma konusuydu. Bu konuda yapılan son açıklamalara göre, TESK, küçük esnafa destek olmak amacıyla bu uygulamanın hayata geçirilmesini destekliyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili bazı basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Zincir marketlerin kapanması kararındaki neden nedir?

Zincir marketlerin pazar günü kapatılması konusunda önemli bir adım atıldı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, "Biz marketlere karşı değiliz. Burada temel hedef, her şey benim zihniyetinin değişmesi. Yanınızdakinin de kazanmasına izin vermelisiniz." ifadelerini kullanarak süreci detaylandırdı.

“Ortada haksız rekabet var”

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "Bu uygulama, esnafın korunmasının yanı sıra asıl amaç tüketicinin haklarını savunmaktır. Dünyadaki birçok gelişmiş ülke, haftada bir gün tatil uygulayarak işletmelerin uygun çalışma saatlerini belirlemiştir. Bizde ise maalesef gece 12'ye kadar süren açılış saatleri, esnaflar arasında haksız rekabete neden oluyor."

“Konuyla ilgili düzenleme olacak”

TESK Başkanı Palandöken’in açıklamalarının ardından zincir marketler pazar günü kapanacak mı sorusu yeniden soruldu. Palandöken, bu soruya “Mutlaka konuyla ilgili bir düzenleme olacak” şeklinde yanıt verdi. Bir süredir tartışma konusu olan zincir marketlerin pazar günü kapalı olup olmamasıyla ilgili kesin bir açıklama ve kamuoyuna duyuru bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800