Zeytinyağı fiyatları hızla artarken uzmandan uyarı geldi!

Artan enflasyon ile birlikte pek çok farklı ürün kalemlerinde fiyatlar artık kontrolden çıktı. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bazı özel durumlarda bulunuyor.

Güncelleme:

Artan enflasyon ile birlikte pek çok farklı ürün kalemlerinde fiyatlar artık kontrolden çıktı. Ancak burada dikkat etmeniz gereken bazı özel durumlarda bulunuyor. Bir ürünün fiyatı çok düşükse veya çok yüksekse o ürüne dikkat etmelisiniz. İşte bu konuda da uzmanlarından zeytinyağı fiyatları ile ilgili kritik uyarılar bir arada geldi. İşte detaylar…

Zeytinyağının fiyatlarına dikkat çeken Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, üreticiden 295 TL ile alınan yağların fiyatlarının 320 TL olması gerektiğini ifade etti. Üreticiden gelen 295 TL zeytinyağları marketlerde en az 320 TL’den satılmalıdır dedi. Eğer ki bu fiyatların çok altında yani 250 TL ve altında bir zeytinyağı alıyorsanız o zaman muhtemelen dolandırılıyorsunuzdur dedi. Çünkü o fiyatlara bu ürünü bulmak mümkün değil.

Zeytinyağındaki fiyat oyunlarına dikkat!

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytinyağı fiyatları ile ilgili bir çarpıcı açıklama daha yaptı. Buna göre şuan için insanların pahalılıktan dolayı bitkisel yağ tercih ettiklerini söyledi. Ayrıca genel olarak fiyatların çok oynak olduğunu ve bölge bölge değişebildiğini sözlerine ekledi. Bu durumda tüketicinin zeytinyağı alırken dikkat etmesi gerekiyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800