Zenginler listesi değişti! Bezos tahtından oldu

Hint iş insanı Gautam Adani, zenginler listesinde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u tahttından etti. Adani, dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu.

 Adani Group’un başkan ve kurucusu olan Hint iş insanı Gautam Adani, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u tahtından ederek dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak listede yerini aldı.

 1'İNCİ SIRADA ELON MUSK VAR

Amazon hisselerinin bu yıl yüzde 26'dan fazla düşmesiyle Bezos'un servetinin 145,8 milyar dolara gerilemisinin ardından, Adani 146,9 milyar dolarlık servetiyle listede ikinci oldu. 1’inci sırada 260 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk var.

2 YILDA YÜZDE 1000'DEN FAZLA BÜYÜDÜ

Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde yıla 14’üncü sıradan başlayan Adani’nin kurucusu olduğu Amiral gemisi Adani Enterprises şirketinin. hisseleri bu hafta rekor seviyeye yükseldi. Ayrıca Adani Group’un bünyesindeki şirketler 2020'den bu yana yüzde 1000'den fazla büyüdü.

İLK KEZ BİR ASYALI ÖNE ÇIKTI 

Şubatta en zengin Asyalı iş insanı olan Hint milyarder Mukesh Ambani'yi geride bırakan Adani, son iki ayda Bill Gates ve Fransız Bernard Arnault'u da tahtından etti. Bu gelişmeyle, ABD'li teknoloji girişimcilerinin hakim olduğu servet endeksinin en üst sırasında ilk kez bir Asyalı iş insanı öne çıktı.

 PEK ÇOK ALANDA İŞ YAPIYOR

Petrokimya, havacılık, savunma ve veri merkezleri dahil birçok sektörde yatırımları olan Adani Grup’un, Suudi petrol devi Aramco'da ortaklık girişimi de dahil olmak üzere inşaat, çelik gibi pek çok alanda iş yapıyor.

Nasıl zengin olunur? İşte odaklanılması gerekenler! Nasıl zengin olunur? İşte odaklanılması gerekenler! Zengin olmak veya finansal açıdan bağımsız olmak için nelere odaklanmanız gerekir?

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800