Yusufeli barajında elektrik üretimi için geri sayım başladı! Barajda elektrik üretimi ne zaman?

Türkiye’nin en büyük barajı olan Yusufeli barajında elektrik üretimine artık sayılı zaman kaldı. Türbinlerin çalışmaya başladığı barajda elektrik üretimi için gereken testler yapılmaya başlandı. İşte detaylar…

Güncelleme:

Türkiye’nin en büyük barajı olan Yusufeli barajında su 1 milyar 700 milyon metreküpe ulaştı. Yükseklik olarak ise 196 metre yüksekliğe ulaşan barajda artık türbinler dönmeye başladı. Elektrik üretimi için testlerin yapılmaya başlandığı Yusufeli barajından elektrik elde edilmesine artık sayılı zaman kaldı.

Artvin’de inşa edilen Yusufeli barajı bildiğiniz gibi Çoruh nehri üzerinde bulunuyor. Elektrik üretimi için düşünülen 3 üniteden bir tanesinde artık ıslak testler yapılmaya başlandı. Kısa süre içerisinde deneme testlerin yapılacağı bu barajda kalıcı elektrik üretimine de başlanacağı konuşuluyor.

Yusufeli Barajı ve HES Şube Müdürü Sezai Yıldız açıkladı

Yusufeli Barajı ve HES Şube Müdürü Sezai Yıldız "Kısa sürede içinde elektrik üretimi için önce deneme daha sonra kalıcı üretime geçeceğiz" dedi. Bu haber ile birlikte elektrik üretimi için de gün sayıldığı net bir şekilde ortaya çıktı.

Ayrıca inşaat süreci hakkında da bilgi veren Yıldız, enerji nakil sistemlerinin tamamlandığı, şalt binasının da tamamen elektriklendirildiğini söyledi. Her şeyin elektrik üretimi için hazır olduğunu söyleyen Yıldız, geriye ise test sonuçlarından sonra elektrik üretimine başlamanın kaldığını söyledi. Yusufeli barajının Türkiye’de tüketilen elektriğin bir kısmını karşılayacağı ve böylece ithalatın azalacağı da söylenenler arasında.

Etiketler baraj elektrik
Yorumlar
Kalan Karakter 800
İbrahim Sarı
Milletimize hayırlı olsun
İbrahim Sarı
Milletimize hayırlı olsun