YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den beklenen açıklama!

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı gün merak içerisinde bekleniyor. Üniversite ek tercih işlemlerinin bitmesi ile birlikte ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklama bekleniyor.

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası üniversite öğrencileri bir bölüme yerleşti. Ancak yerleştirme sonucu bir bölüme yerleşemeyenler ek tercih işlemlerinde bulundu. Ek tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla sonuçların ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Ek yerleştirme tercih işlemleri 17 Eylül tarihi ile birlikte sona erdi. Ek yerleştirme tercih işlemleri, üniversite kayıt süresi içerisinde kayıt yaptırmayan veya boş kalan kontenjanlara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için yapılıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) resmi web sitesinde bir duyuruda bulunuldu. Bu duyuru içerisinde öğrencilerin, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme tercihlerini gün içerisinde TC kimlik numaraları ve şifreleri ile birlikte ÖSYM'nin web sitesinden yapabilecek. Bunun dışında ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından da tercih yapılabilecek.

Ek tercih sonuçları açıklandı mı?

Ek tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler eli kulağında tercih sonuçlarını bekliyor. Üniversitelerde kalan boş kontenjanlara öğrenciler yerleştirilecek. Üniversite ek tercih işlemleri 12 Eylül'de başlayıp 17 Eylül tarihiyle sona erdi. Peki, ÖSYM YKS ek tercih sonuçları ile ilgili açıklama yaptı mı? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tercihlerini yapan öğrenciler ek tercihlerin ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Ek tercih işlemleri üniversite sınavları sonrası, öğrencinin aldığı puanla herhangi bir bölüme yerleşemeyip yaptığı işlemleri deniyor. Bunun beraberinde ise boş kalan kontenjanlara puana uygun olan öğrenciler yerleştiriliyor.

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM'den beklenen açıklama! resim: 0

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

YKS ek tercihleri 12 Eylül ve 17 Eylül tarihleri arasında tamamlandı. Üniversite ek tercih işlemlerinin sona ermesi ile birlikte öğrenciler ek tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Öğrencilerin gözü ÖSYM'den gelecek olan açıklamaya çevrildi.

Ek yerleştirme sonuçları ile birlikte öğrencilerin Eylül ayının son tarihine kadar kayıt işlemlerini tamamlamış olması gerekecek. Buradan hareketle YKS ek tercih sonuçları Eylül'ün 30'undan önce açıklanmış olması gerekiyor.

Etiketler YKS sınav
Yorumlar
Kalan Karakter 800