"Yılın Otomobili" olmak için yarışacak 7 araç belli oldu

Bu yıl dokuzuncu kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından belirlenen 28 aday arasından yedi model finale kalmaya hak kazandı.

Güncelleme:

Bu yıl 9'uncu kez düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" seçimi için 28 aday arasından finale kalan 7 model açıklandı.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından yapılan açıklamaya göre, BMW 5 Serisi, Chery Tiggo 8 Pro, Hyundai Ionıq 6, Mercedes-Benz E Serisi, Renault Austral, Togg T10X ve Toyota C-HR finalistler arasında yer alıyor.

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, organizasyonun sektörde büyük heyecan yarattığını vurgulayarak, "Yılın Otomobili" seçiminin her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir çekişmeye sahne olacağını ifade etti. Sandık, üyelerin değerli otomobiller arasında seçim yaparken zorlanacaklarını belirtti.

Ayrıca, "Yılın Tasarımı", "Yılın İnovatif Projesi" ve "Yılın Basın Lansmanı" kategorilerinde özel ödüllerin yanı sıra bu yıl yeni bir kategori olan "Geleceğin Otomotivcileri" ödülü de verilecek. Bu kategori, üniversite öğrencilerinin projelerinin değerlendirilmesiyle sektörün geleceğini temsil eden genç yeteneklere odaklanacak.

Geçen sene ödülü kim kazanmıştı? 

Geçtiğimiz yılın birincisi Nissan X-Trail, 3 bin 580 puan alarak zirveye çıkmıştı. Ayrıca, ödül töreninde Dacia Jogger "Yılın Basın Lansmanı" ödülünü, BMW 7 serisi "Yılın İnovasyonu" ödülünü, Peugeot 408 ise "Yılın Tasarımı" ödülünü kazanmıştı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800