Yılbaşının vazgeçilmezi kokina çiçeklerine ilgi büyük! Fiyatlar yükselecek

Yılbaşının öne çıkan simgelerinden biri olan kokina çiçekleri, şans ve bereket getirdiği inancıyla büyük bir ilgi görüyor. Özellikle sosyal medyanın etkisiyle popülerliği artan kokina çiçeği, 125 ile 150 TL arasında alıcı buluyor, ancak fiyatının daha da artacağı düşünülüyor.

Yılbaşı, her geçen yıl daha fazla popülerlik kazanan kokina çiçeğinin sembolü haline geliyor. İzmir Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Kazım Kış, kokina çiçeğinin bu yıl da diğer çiçekler arasında öne çıktığını belirtiyor. Kış, geçmiş yıllarda talebin düşük olduğunu ancak sosyal medyanın etkisiyle bu ilginin hızla arttığını ifade ediyor.

Kokina fiyatlarındaki artışın gün geçtikçe artacağını söyleyen Kış, "Şu an fiyatlar, 125 ile 150 TL arasında değişiyor. Ancak ürün azaldıkça fiyatlar, 200-250 TL'ye çıkabilir. Kokina çiçeği, karaborsaya düşebilir." dedi.

Yılbaşının vazgeçilmezi kokina çiçeklerine ilgi büyük! Fiyatlar yükselecek resim: 0

Yılbaşında en çok satılan çiçeklerden

3 sene öncesine kadar kokina çiçeğinin ne olduğunun ve ne işe yaradığının kimsenin bilmediğini aktaran Kış, "Çiçekçi dükkanlarımızda yine bulunduruyorduk ancak çok az miktarlarda satıyorduk. Sosyal medyada kokinaların şans, uğur, bereket getirdiği duyurulduktan sonra yılbaşında en çok satılan çiçeklerin başında gelmeye başladı. Dallardaki kırmızı çiçekler, iplerle dikilerek hazırlanıyor. Aslında çok zor bir hazırlık safhası var. İstanbul'da daha çok yapılıyor ve buraya getiriyoruz." dedi.

Yılbaşı, sevgililer, kadınlar ve anneler günü gibi özel günlerde taleplerin çokça arttığını belirten Kış, "Bazı çiçeklerimizi ithal ediyoruz. Ancak Türkiye genelinde yüzde 65-67 oranında çiçek üretimi yapılıyor. İzmir Menderes Havzası'nda birçok çiçek üretimi var ama buradaki örtü altı seralar, teknolojinin ve çağın geride kalmış. Modern seralarımız yok. Bu nedenle seralarımızı revize etmek lazım. Antalya, bu konuda çok iyi işleri yapan bir bölge. Çünkü artık teknoloji olmadığında belli bir yere kadar çiçek üretimi yapıyorsunuz. Sektörün durumu özel günlerde değişiyor. Havalar soğuduğu zaman bir de üretimle ilgili bir sıkıntı var. Özel günlerde de talep artınca fiyatlar yükseliyor. Bu da bizi ve çiçek alan insanları etkiliyor." açıklamasında bulundu. 


 
 
 
 

Etiketler Yılbaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800