Yılbaşı tatili turizmi hareketlendirdi: Yüzde 70 doluluk oranı...

Yılbaşı tatilini değerlendirmek isteyenler, sadece kaplıcalar ve kayak merkezlerine değil, aynı zamanda sahil tesislerine de ilgi gösteriyor. TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yılbaşında otellerin şimdiden yüzde 70 doluluğa ulaştığını söyledi.

Yeni yılın ilk gününün pazartesiye denk gelmesi nedeniyle 3 günlük bir tatil imkanı oluştuğunu vurgulayan TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yılbaşını turistik tesislerde karşılamak isteyenlerin genellikle konaklamalı tercihlerde bulunduğunu söyledi. Tatil taleplerinin genellikle 2, 3 ve 4 günlük olduğunu belirten İşler, otellerin de yılbaşı için sanatçılar, orkestralar gibi çeşitli programlarla misafirlerini ağırlayacaklarını ifade etti.

İşler, çocuklar için etkinliklerin düzenleneceğini ve özel menülerin hazırlandığını belirterek, "Yılbaşının üç günlük bir tatil olması, genellikle şehir hayatı yaşayanlar için şehirden kaçmak adına bir fırsat sunuyor. Bu süre zarfında özellikle kayak merkezleri, termal tesisler ve Antalya'dan Ayvalık'a kadar olan sahil bandına ilgi artıyor. İstanbul ve Ankara'da ise şehir içi oteller ciddi talep görüyor. Şu anda, 25 güne rağmen otellerde doluluk oranları yüzde 70'lere ulaşmış durumda." dedi.

İşler, gecelik konaklama ücretinin kişi başı 2 bin liradan 40 bin liraya kadar çıkabildiğine dikkat çekerek, misafirlerin erken rezervasyon yapmalarını ve mevcut ekonomik fiyatlardan faydalanmalarını önerdi.

Etiketler Tatil Turizm Yılbaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800