Yılbaşı sepetlerine rekor zam! Ne kadar oldu?

Yeni yıla girmemize bir ay kadar bir süre kala, zincir marketlerde yılbaşı sepetleri görülmeye başladı. Sepetlere, yüzde 83 oranında zam gelmesi dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yıllık enflasyonu yüzde 61 olarak açıklamasına rağmen, sepetlerin boyutu ve içeriğine göre fiyatları yüzde 83 oranında arttı. Tüketici dernekleri, "Yılbaşı, artık eğlenceli bir etkinlik olmaktan çıktı" şeklinde ifade etti.

Cumhuriyet'ten Ali Can Polat'ın haberinde şu açıklamalar yer aldı: Geçen yıl 215 TL'ye satılan "Klasik kutu" bu yıl yüzde 83'lük bir zamla 395 TL'ye yükseldi. Aynı şekilde, geçen yıl 325 TL'ye satılan "Butik kutu" da yüzde 83 oranında zamla 595 TL'ye çıktı. Bu fiyat artışına karşın, klasik kutuda 4 ürün eksilmiş ve bu eksilen ürünler, markaları daha uygun olan ürünlerle değiştirilmiş durumda.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz ise şu açıklamalarda bulundu:

“Hayatın ne kadar pahalı olduğunu anlamak için TÜİK’e gerek yok. Sıcak enflasyonu evin dibindeki markette görüyor tüketici. Yılbaşı alışverişi yapacak para da moral de kalmadı kimsede. Zaten kasım ayı indirimleri de beklenen talebi oluşturmamıştı. Çünkü kredi kartlarında ziller çalıyor, ürünlerde gramajlar düşüyor, insanlar depresyona itiliyor.” 

Etiketler Yılbaşı Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800