Yeni yıla çok kişi borçlu girecek!

Yeni yılda bireysel kredi kartı kullanımları rekor bir artış gösterdi.

Güncelleme:

Yeni yılda bireysel kredi kartı kullanımları rekor bir artış gösterdi. Buna göre yapılan araştırmalar ile birlikte bireysel kredi kartı kullanma oranı %168 oranında artış gösterdi. 2023 yılında yapılan incelemelerde insanların önemli ölçüde kredi kartı kullanmaya başladıkları görüldü.

Özellikle kredi kartı kullanımında ilk dikkat çeken nokta kredi kartı ve nakit avans kullanımı oldu. Buna göre nakit avans kullanımındaki faiz oranlarının yüksekliğinin dahi bunu kullanmayı azaltmadığı görülüyor. Borçlanmanın daha da arttığı ifade edilirken faiz artırımlarının bunun önüne geçemediği ifade ediliyor.

Yeni yılda borçluyuz!

2023 yılının son günlerinde artık herkes gözünü 2024 yılına çevirdi. Buna göre yapılan araştırma ve incelemeler kapsamında kredi kartı kullanmanın özellikle bu yıl çok arttığı ifade edildi. Hatta bu kullanımın için belirlenen limitlerin de %168 oranında artırıldığı görüldü. Tüm bu gelişmeler itibariyle kredi kartı faizlerinin de artması buraya yönelen ilgiyi azaltmaya yetmedi.

Kredi kartında şuan için %3,66 oranında akdi faiz oranı uygulanırken nakit avansta ise %4,72 oranında bir faiz uygulanıyor. Faiz artırımlarının ise olup olmayacağı Merkez Bankası nezdinde yapılacak olan toplantılarla belirleniyor.

Etiketler Kredi Kartı Borç
Yorumlar
Kalan Karakter 800