Yemek Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yemek, kültürlerin, isteklerin ve alışkanlıkların mükemmel bir yansımasıdır. Yemek alışkanlıklarınız sizin daha sağlıklı, mutlu olmanızı sağlar. Yemeklerinizin daha lezzetli olması için nelere dikkat etmelisiniz? Gelin bakalım...

Tavalarınızı Isıtın
İster ocakta yumurta pişirin ister fırında kavrulmuş sebzeler yapın, ısıtılmış tava ile başlamak çok önemlidir. Malzemelerinizi eklemeden önce tavalarınızı ısıtmadıysanız, yemeğin pişmesi daha uzun sürer ve ayrıca yemeğinizi aşırı pişirme riskinizi de artırabilir.

Yemeklerinizi Buzlu Halde Pişirmeyin
Dondurulmuş halde olan tavuk, et ya da başka malzemeleri direkt ocağa size zaman kazandıracak gibi görünse de, tek yapmanız gereken bunların buzunu çözdürmektir. Dondurulmuş yiyeceklerinizi mikrodalgada çözdürün veya oda sıcaklığında buzun erimesini bekleyin ve ocağa almadan önce malzemedeki nemi biraz azaltın.

Baharatları Sonradan Eklemeyin
Lezzetli ve baharatlı bir yemek istiyorsanız, baharatlarınızı eklemek için çok uzun süre beklemeyin. Pişirme işleminin sonunda baharat atmak yemekle birleşmesini engelleyebilir ve yoğun bir baharat tadı almanıza neden olabilir.

Makarna Suyuna Yağ Koymayın
Bazı kişiler makarnanın birbirine yapışmasını önlemek için suya zeytinyağı ekler, ancak bu sosun makarnanız ile olan birlikteliğinde hoş olmayan bir tada neden olabilir.

Tavalarınıza Bütün Malzemeleri Doldurmayın
Bazen yemek pişirmek biraz sabır gerektirir. Tavalarınızı ağzına kadar malzemelerle doldurmak daha hızlı olabilir, ancak bunu yapmak aslında pişirmeyi yavaşlatabilir ve bu da yapışmaya ve diğer birçok soruna neden olabilir. Bu yüzden yemeklerinizi yaparken bir an da bütün malzemeleri tavaya koymamaya özen gösterin.

Etiketler Yemek öneri
Yorumlar
Kalan Karakter 800