Yemek kartı dolandırıcılığına dikkat!

Ramazan öncesi yemek kartı kullanıcılarını tehdit eden bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. 'Yemek kartına hediye bakiye kazanacaksınız' vaadiyle gönderilen mail ya da SMS'lerdeki linke tıklanması halinde dolandırıcılar, kart kullanıcılarının kişisel verilerini ele geçiriyor.

Güncelleme:

Geçtiğimiz günlerde bir holding çalışanı, yemek kartı dolandırıcılığının kurbanı oldu. Sahte kampanya mailindeki linki açan çalışan, kişisel bilgilerini dolandrıcılık şebekesine kaptırdı.

"Multinet olarak yılın belli dönemlerinde değerli üyelerimize hediye çeki sağlıyoruz. Bu dönem size özel 500 TL hediye bakiye tanımlanmıştır. Kampanyadan yararlanabilmek için 'Hediye Bakiye' linkine tıklamanız yeterli olacaktır" şeklindeki maile ilişkin açıklama yayınlayan Multinet firması, kurumu adı kullanılarak gönderilen e-postanın kurumumla hiçbir bağlantısı olmayan kişiler tarafından gönderildiğini belirtti.

Yemek kartı kullanıcılarına uyarılar

Şirket, yaygın bir dolandırıcılık yöntemine (oltalama/fishing) örnek teşkil eden bu olayın herhangi bir kullanıcıya mağduriyet yaratmasının önüne geçmek adına yasal mercilere başvurulduğunu duyurarak, yemek kartı kullanıcılarına yönelik şu uyarıları sıraladı:

"Hiçbir kullanıcımız verilerinin gizliliği ve güvenliği konusunda endişe duymamalıdır. Ayrıca, Multinet Up resmi hesapları dışında maillerden ve sosyal medya kanallarından bu tür içerikler taşıyan mesajlara itibar edilmemesi, kişisel bilgiler ile özellikle banka bilgilerinin bu kişilere kesinlikle gönderilmemesi konusunda tüketicilerimizi önemle uyarırız."

Etiketler Dolandırıcılık
Yorumlar
Kalan Karakter 800