Yediemindeki araçlarda son durum: Yeni bir aşamaya geçiliyor

Ekonomiye kazandırmak amacıyla yediemin otoparklarında bekleyen 1,5 milyon hacizli aracın değerlendirilmesi için hayata geçirilen düzenleme bugün yeni bir aşamaya geçiyor. İşte detaylar...

Güncelleme:

Borçları sebebiyle araçlarına haciz uygulanan vatandaşlar, bugünden itibaren 10 gün içinde yediemin otopark ücretini ödedikten sonra araçlarını geri alabilecekler. Ancak aracını teslim alan kişiler, hacze konu olan borçlarından kurtulmuş olmayacaklar; borç kapatılmadığı sürece haciz durumu devam edecek. Yeni düzenleme doğrultusunda, haciz kararı kaldırılmış ancak hala yedieminlerde muhafaza edilen araçlar, öncelikle mülkiyet sahibi borçlu tarafından alınabilecek.

Eğer araç için alıcı bulunamazsa, iki taraf arasında anlaşma sağlanmazsa ihale süreci devreye girecek. İhaleye katılabilmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve aracın teminatını yatırmak gerekiyor. Ancak ihale internet üzerinde gerçekleşeceği için alıcılar, araçları üzerinde inceleme ya da ekspertiz yapamayacaklar. Bu sebeple uzmanlar, ihaleye katılacak olanların olası hasarları ve masrafları önceden hesaplamalarını tavsiye ediyorlar.

Elde edilen bedel hak sahiplerinin

İhale sonucunda alıcı bulunamayan araçlar ise kamu yararı gözetilerek, kanunda belirtilen bedel karşılığında Makine Kimya Endüstrisi'ne (MKE) devredilecek. Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilen bedel, hak sahiplerine ödenecek.

Belirtilen mallar, MKE A.Ş'ye devredilmemesi durumunda çürümeye terk edilerek, Türkiye Kızılay Derneği'ne bedelsiz olarak devredilecek. Bu adım, ülke ekonomisine ve çevreye verebileceği zararları önlemek amacıyla atılmış bir tedbir.

Etiketler haciz yediemin
Yorumlar
Kalan Karakter 800