Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şubat ayına ait yaşlı ve engelli maaşlarının hesaplara aktarıldığını duyurdu.

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şubat ayına ait yaşlı aylıkları ve engelli aylıklarının toplamda 6,3 milyar TL olarak hesaplanarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu kapsamda yaklaşık 3,5 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve yaklaşık 2,8 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının ödendiğini belirtti.

Yüzde 50'ye yakın artış oldu

Bakan Göktaş, Ocak ayında yapılan memur maaş katsayısı düzenlemesinin ardından engelli ve yaşlı vatandaşlara yapılan ödemelerin arttığını vurgulayarak şunları söyledi: "Sosyal yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50'ye yakın bir artış yaşandı. Bu çerçevede, yaşlı aylığı 2.348 TL'den 3.504 TL'ye yükselirken, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıkları ve 18 yaş altı engelli yakınlarına ödenen aylık da 1.874 TL'den 2.797 TL'ye çıktı. Yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıkları da 2.811 TL'den 4.196 TL'ye yükseldi."

 Bakan Göktaş “Bu doğrultuda Şubat ayına ilişkin toplam 6,3 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırdık. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu. 

Etiketler emekli Maaş yaşlı
Yorumlar
Kalan Karakter 800