Yarıyıl tatilinde otobüslere yoğun talep! 3 bin ek sefer planlandı

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, yarıyıl tatili için otobüs biletlerinin tükendiğini belirterek, 3 bin ek sefer planlandığını bildirdi.

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, yarıyıl tatili için otobüs biletlerinin tükenmiş olduğunu ve ek seferlere başvurulduğunu dile getirerek, "Yarıyıl tatili süresince toplamda 3 bin ek sefer planlandı." şeklinde bilgi verdi. Yıldırım, aynı zamanda TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclis Başkanlığı görevini de yürüttüğünü belirterek, bugün çocukların karne almasıyla birlikte yarıyıl tatilinin başladığını ve bu durumun otobüs firmalarında hareketliliği artırdığını ifade etti.

3 bin ek sefer planlandı

Tatil süresince birçok ailenin seyahat edeceğini vurgulayan Yıldırım, "Yarıyıl tatili için satışa sunulan otobüs biletleri tükenmiş, bu nedenle ek seferlere başvurulmuştur. Türkiye genelinde günde 17 bin civarında otobüs seferi düzenleniyor. Yarıyıl tatili süresince toplam 3 bin ek sefer planlandı ve bu ek seferler genellikle kısa mesafeli ve büyük şehirlere yönlendirildi." şeklinde konuştu.

Yıldırım, yarıyıl tatilinin başlangıç ve bitiş tarihlerinde otobüs doluluk oranlarının daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Üniversitelerin tatil zamanlarıyla çakışmamasının beklentilerini karşılamadığını belirten Yıldırım, "Yarıyıl tatili süresince yaklaşık 5,5 milyon kişinin seyahat etmesini bekliyoruz." dedi.

Bilet fiyatlarında esneklik sağlayamıyoruz

Otobüs bilet fiyatlarının rekabetçi bir ortamda olduğunu belirten Yıldırım, "Rekabetin yoğun olduğu bir ortamdayız. Ancak bilet fiyatları maliyetleri karşılamaktan uzak. Uçak biletlerinde zaman zaman kampanyalar düzenleniyor, ancak bizim bilet fiyatlarımızda esneklik sağlama şansımız yok." diye ekledi.

Yolculuk yoğunluğunun yaşanabileceği uyarısında bulunan Yıldırım, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Uykusuzluk ve yorgunluğa dikkat!

Yıldırım, otobüs şoförlerinin özellikle uykusuz ve yorgun yola çıkmamaları gerektiğini vurgulayarak şu uyarılarda bulundu: 

"Şoförlerimiz uykusuz veya yorgun olduklarında dinlenmeli. Araçta telefon kullanmamalılar. Ayrıca, yolcularımız da muhakkak emniyet kemerini bağlasınlar. Firma sahipleri de duyarlı olmalılar, sürücüleri sürekli takip etmeliler. Şoförler takip edildiğini bilerek hareket etmeli. Bu konularda taviz verilmemeli."

Etiketler Tatil bilet otobüs
Yorumlar
Kalan Karakter 800