Yargıtay'dan tüm kiracıları ilgilendiren karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kiracıların dikkat etmesi gereken önemli bir karara imza attı.

Karara göre, kiralanan yerin boşaltılmasının ardından, anahtarın kiraya verene tesliminin yazılı olarak belgelenmemesi halinde kira ödemeye devam edilmesi gerekiyor.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi’nin 15 Mayıs 2019 tarihli ve 2017/8435 E. 2019/4558 K. sayılı başvuru ile ilgili kararında, "Kural olarak kiralananın tahliye edildiğinin kabul edilebilmesi için, kiralananın fiilen boşaltılması yeterli değildir. Anahtarın da kiraya verene teslim edilmesi gerekir. Kiracı yasal tahliye ve anahtar teslimi gerçekleşinceye dek kira parasını ödemekle yükümlüdür. Kiralananın anahtarının usulüne uygun şekilde kiraya verene teslim edildiğini yazılı delillerle kanıtlama yükümlülüğü davacı/kiracıya aittir. Anahtar teslim edilmediği sürece kiralananın kiracının kullanımında olduğunun kabulü gerekir" ifadelerine yer verildi.

Ev sahiplerinden kiracılara kur ve enflasyon baskısıTürkiye'de son dönemde artan enflasyon kira sözleşmelerini ve konut fiyatlarını zorluyor. Azalan yeni konut üretimi artan talebe cevap vermediği için fiyatlar hızla yükselirken, ev sahipleri kiracıları zor durumda bırakıyor. Uzmanlar kanunlara dikkat edilmesi konusunda kiracıları uyarıyor.

 

Gençlerin yüzde 75'i AB'ye 'evet' diyorMarshall Fonu’nun Avrupa Birliği Algıları Araştırması-2022 sonuçlarına göre Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine destek gençlerde yüzde 75’e kadar çıkıyor.

 

Etiketler son dakika Ev kiralık
Yorumlar
Kalan Karakter 800