Yapı Kredi'den deprem bölgesine 80 milyon dolarlık kaynak

Yapı Kredi, deprem bölgesine destek amacıyla Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 80 milyon dolarlık finansman anlaşmasını imzaladı.

Güncelleme:

Bankanın bildirdiğine göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin iyileşmesi için çaba sarf eden Yapı Kredi, sadece ilk günden itibaren değil, aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması amacıyla da bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Banka, yılın ilk yarısında deprem felaketinden etkilenen illerdeki müşterilerine yönelik imzaladığı 580 milyon dolarlık ilk sosyal sendikasyon kredisine ek olarak, Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta Müşteri İletişim Merkezi ekiplerini oluşturdu ve dünya genelinden gelen çağrılara cevap vermeye başladı.

Yapı Kredi, afet bölgesindeki ihtiyaçlara yönelik desteklerine devam ederken, Cumhuriyetin 100. yılına adanmış Yarınlara Kartopu projesinin başlangıcını da yine deprem bölgesindeki çocuklarla gerçekleştirdi. Yapı Kredi'nin IFC ile imzaladığı anlaşma kapsamındaki 80 milyon dolarlık kaynak, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesinin kalkındırılması ve hayatın normale dönmesinin hızlandırılması için kullanılacak.

Etiketler yapı kredi deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800