Yapay zeka gayrimenkul piyasasını nasıl değiştirdi?

Endeksa, büyük veri analizi ve makine öğrenimi tekniklerinin gayrimenkul piyasasını ve değerleme-analiz süreçlerini nasıl dönüştürdüğünü açıkladı.

Endeksa'ya göre, makine öğrenmesi ve büyük veri analizleri, gayrimenkul değerleme, lokasyon analizi ve öngörü sunma hizmetlerinin doğasını kökten değiştirdi. 

Endeksa yetkililerine göre, algoritmaların ve büyük veri analiz tekniklerinin sunduğu tartışmasız imkanlar ve çok yönlü faydalar, Türkiye gayrimenkul piyasasının mevcut durumu göz önüne alındığında daha da önemli hale geldi. Fiyatların dalgalı olduğu bu dönemde, bilimsel yöntemler ve teknoloji imkanlarından yararlanmak, hem tüm paydaşlar için hem de Türkiye gayrimenkul sektörünün geleceği açısından kilit bir öneme sahip.

Derinlemesine inceleme imkanı

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, açıklamada, makine öğrenmesi ve büyük veri analizi tabanlı tekniklerle pazar trendlerinin ve yatırımcı davranışlarının daha önce hiç olmadığı kadar derinlemesine incelenebildiğini belirtti. Yapay zeka sayesinde artık lokasyon, boyut, olanaklar, piyasa eğilimleri ve tarihi veriler gibi birçok faktörü içeren büyük miktarda verinin hızla analiz edilebildiğini söyleyen Öğüt, şeffaf ve bağımsız gayrimenkul değerine ulaşmanın artık mümkün olduğunu vurguladı.

Öğüt, algoritmaların doğaları gereği subjektif olamayacakları için şeffaf bir gayrimenkul değerine ulaşılmasını sağladığını ifade etti. Bu durumun, paydaşlar arasında güven köprülerinin daha kolay kurulmasına yardımcı olduğunu, bu da değerleme sürecindeki anlaşmazlık veya uyuşmazlıkları tamamen ortadan kaldırdığını ekledi.

Hızlıca bir çok detaya erişilebiliyor

Endeksa kullanıcılarının, gayrimenkulleri ile ilgili temel bilgileri girdiklerinde sadece satış ve kira bedeli değil, aynı zamanda bölgenin yatırım değeri ve yakındaki olanaklar gibi birçok detaya hızlıca erişebildiğini belirten Öğüt, "Bu teknoloji, gayrimenkul yatırımcılarının daha detaylı analizler yaparak doğru karar vermelerini sağlıyor. Endeksa ile kurulduğu günden bu yana 4 milyar metrekare alanın, 5 milyondan fazla konutun değeri tespit edildi" şeklinde bilgi verdi.

Endeksa nedir?

Endeksa, büyük veri analizi ve makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan bir platformdur.

Etiketler gayrimenkul
Yorumlar
Kalan Karakter 800