WhatsApp ve Facebook'ta afet bölgesi için yeni özellikler

Facebook, WhatsApp ve Instagram'ın çatı şirketi olan Meta, deprem bölgesinde insanların güvenliğini, güvenilir bilgiye ulaşmalarını sağlamak için yeni özellikleri kullanıma sunduğunu duyurdu.

Para Durumu Para Durumu info@paradurumu.tv
1 4

WhatsApp ve Facebook'ta afet bölgesinde kullanılmak üzere yeni özellikler geldi.  Bu yeni özellikleri resmi internet sitesinde duyuran Meta, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremlerin ardından, insanların güvenliğini, güvenilir bilgiye ulaşmalarını ve depremden etkilenenlerin sevdikleriyle iletişimde kalabilmelerini sağlamak için uygulamalarımızda kapsamlı adımlar atıyoruz.''

2 4 AKUT-WHATSAPP BİLGİ YARDIM HATTI
AKUT-WHATSAPP BİLGİ YARDIM HATTI

Güvenli bilgi sağlanması amacıyla Meta, AKUT ile iş birliği yaparak bir WhatsApp bilgi yardım hattı oluşturdu. Bu hat bağış, gönüllülük ve kurtarma operasyonları hakkında güvenilir bilgi yaymaya yardımcı olacak.

İletişime geçmek için telefon rehberinize +905493014706 numarasını kaydetmeniz ve ardından WhatsApp üzerinden bu hatta ''Merhaba'' yazmanız yeterli.

3 4 FACEBOOK GÜVENLİK KONTROLÜ ÖZELLİĞİ
FACEBOOK GÜVENLİK KONTROLÜ ÖZELLİĞİ

Facebook'taki Güvenlik Kontrolü özelliğiyle kullanıcılar platformda kendilerini güvende olarak işaretleyebiliyor ve bu sayede aile ve arkadaşlarına iyi olduğunu bildirebiliyor. Meta şimdiye kadar yüz binlerce insanın Facebook üzerinden kendini güvende olarak işaretlediğini belirtiyor.

Bunun yanında, insanların yardım istemelerini ve depremden etkilenenlere yardım iletmelerini kolaylaştırmak amacıyla Topluluk Yardımı özelliğinin de etkinleştirildiği bildiriliyor.

4 4 FACEBOOK KAN BAĞIŞ ARACI KIZILAY İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR
FACEBOOK KAN BAĞIŞ ARACI KIZILAY İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Facebook'un kan bağışlamak isteyenleri kendine yakın bölgelerde desteğe ihtiyacı olan kan bağışı merkezlerine ulaştıran kan bağış aracı özelliği bulunuyor. Bu afet zamanında kan bağışına her zamankinden daha çok ihtiyaç olacağından Meta, kan bağış aracına daha fazla erişim sağlamak ve kampanyaları genişletmek üzere Türk Kızılayı ile birlikte çalıştığını bildirdi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800