Warren Buffett’in şirketinin nakit varlıklarında rekor

Warren Buffett'ın şirketi Berkshire Hathaway, nakit varlığının yeni bir rekora ulaştığını açıkladı.

Güncelleme:

Warren Buffett'ın liderliğindeki şirket Berkshire Hathaway, yeni bir başarıya imza atarak nakit varlıklarının rekor seviyeye ulaştığını duyurdu.

Holdingin çekici değerlemelerde anlaşmalar bulma konusundaki zorlukları nedeniyle, Berkshire'ın nakit varlığı dördüncü çeyrekte 167,6 milyar dolarla tarihi bir zirveye çıktı. Ayrıca, şirket geçen yılın aynı dönemine göre dördüncü çeyrek operasyonel karını artırarak, daha yüksek faiz oranları, sigorta sektörü kazançları ve yatırım gelirlerindeki artışın katkısıyla 8,48 milyar dolara yükseldi; bir önceki yıl bu rakam 6,63 milyar dolardı.

Şirketin Cumartesi günü sonuçlarıyla birlikte yayınladığı yıllık mektubunda 93 yaşındaki Buffett, "Bu ülkede Berkshire'da iğneyi gerçekten hareket ettirebilecek sadece bir avuç şirket kaldı ve bunlar hem bizim tarafımızdan hem de başkaları tarafından durmaksızın didik didik edildi. ABD dışında, Berkshire'da sermaye dağıtımı için anlamlı seçenekler olan hiçbir aday yok. Sonuç olarak, göz kamaştırıcı bir performans gösterme ihtimalimiz yok" dedi.
 
 
 
 

Etiketler Warren Buffett
Yorumlar
Kalan Karakter 800