Visa'dan 67 milyon KOBİ'ye dijital destek

Visa, küresel çapta 50 milyon küçük ve orta ölçekli işletmenin dijital dönüşümünü desteklemeye yönelik üç yıllık taahhüdünü aşarak, 67 milyon mikro ve küçük işletmeye destek sağladığını duyurdu.

Güncelleme:

 Şirket, küresel ekonominin temelini oluşturan KOBİ'lerin, dünya genelindeki toplam işletme sayısının yaklaşık yüzde 90'ını ve küresel istihdamın yüzde 50'sinden fazlasını temsil ettiğini belirtiyor.

Visa, 2020'de 50 milyon KOBİ'ye dijital destek sağlama hedefini açıklamış ve üç yıl süresince yaptığı taahhüt doğrultusunda 67 milyon KOBİ'ye ulaştığını bildirmiştir. Türkiye'de de KOBİ'lerin dijitalleşmesine odaklanan Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve TÜRKONFED iş birliğiyle İşimi Yönetebiliyorum programını yürüterek KOBİ'lere finansal disiplin ve dijitalleşme konularında yüz yüze ve online eğitimler sunuyor.

Visa'dan 67 milyon KOBİ'ye dijital destek resim: 0

Ürün ve hizmetleri tek bir platformda bulma imkanı

Ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte geliştirdikleri Akıllı KOBİ Platformu, KOBİ'lere ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri tek bir platformda bulma imkanı sunuyor.  Visa'nın UNDP ve Habitat Derneği ile yürüttüğü Emekten Sepete Programı ise kadın kooperatiflerine e-ticaret ve dijital pazarlama konularında eğitimler vererek, ürünlerini geniş kitlelere ulaştırmalarına olanak sağlıyor. 

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, Türkiye'deki ticaret siciline kayıtlı şirketlerin yüzde 99'dan fazlasını oluşturan KOBİ'lerin güçlendirilmesinin, Visa'nın öncelikli hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. 


 
 
 
 

Etiketler visa KOBİ
Yorumlar
Kalan Karakter 800