Vazgeçemeyeceğiniz bir tatlı tarifine hazır mısınız? Kolay tiramisu tarifi

İtalya’nın en meşhur tatlılarından bir tanesi olan Tiramisu tarifine hazır mısınız? Vazgeçmek konusunda gerçekten zorlanacağınız bu tarif sizleri farklı bir lezzete çağırıyor. İşte kolay tiramisu tarifi…

Güncelleme:

Pratik ve kolay bir şekilde tiramisu yapabileceğinizi biliyor musunuz? Oldukça keyifli bir tarif olan tiramisu, yiyen kişiye keyif veren harika bir tarif. Kelime anlamı dahi “beni neşelendir” olan bu tarifi hazır pasta tabanı ile yapabilirsiniz. İşte beklediğiniz o harika tarif

Tiramisu malzemeleri

·        Pasta tabanı (1 adet)

·        Süt (2 su bardağı)

·        Yumurta sarısı (1 adet)

·        Şeker (4 yemek kaşığı)

Vazgeçemeyeceğiniz bir tatlı tarifine hazır mısınız? Kolay tiramisu tarifi resim: 0

·        Un (2 yemek kaşığı)

·        Vanilin (1 paket)

·        Labne peyniri (1 kutu)

·        Hazır kahve (1 çay kaşığı)

·        Su (1 bardak sıcak)

·        Şeker (1 yemek kaşığı)

Bu malzemeleri temin ettiyseniz eğer o zaman hemen tiramisu yapmaya başlayabilirsiniz.

Tiramisu yapılışı

Öncelikli olarak süt, yumurta, un ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişirin. Kaynayan karışımın daha sonra altını kapatın ve ılıması için bekleyin. Beklerken vanilin ile labne peynirini de karıştırarak birbirine yedirin. Bu karışımı daha sonra mikser ile pürüzsüz olana kadar çırpın.

Üstü için şeker ve hazır kahveyi suda eritmelisiniz. Önce pasta tabanının altını bir tabak içerisine alın. Üzerini ise hazır kahveli karışım ile ıslatın. Bu esnada hazırladığınız kremanın yarısını buraya dökün ve üzerine yayın. Sonra ise yine hazır kahve ile üst bölümü ıslatın ve yeniden kalan kremayı oraya serin.

Burada en önemli püf nokta işlemlerin hızlı bir şekilde yapılmasıdır. Çünkü kremanın katılaşması çok hızlı gerçekleşiyor ve işin sırrı bunun hızlıca yayılmasında bitiyor. Tiramisu hazır.

Afiyet olsun…

Yorumlar
Kalan Karakter 800