Valilik genelge gönderdi; O ilde “tiny house” yasaklandı!

Daha ekonomik olması sebebiyle son zamanlarda sıkça tercih edilen, tiny house (küçük ev) ile ilgili harekete geçildi. Valilik tarım arazilerini korumak amacıyla bölgedeki tüm muhtarlara genelge göndererek, bölgede tiny house adı verilen yapıları yasakladı!

Güncelleme:

Küçük bir alanı kaplayarak, içerisinde eşyası olan ve aynı zamanda da hem sabit hem de  taşınabilir özelliği bulunan “tiny house” için Edirne Valiliği harekete geçti. Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin kıymetli tarım arazilerini korumak amacıyla bu kararın alındığını açıkladı!

Sezer, “kaçak yapılara izin verilmeyecek” dedi.

Daha ekonomik ve küçük bir alanı kaplayarak, içerisinde az eşyası bulunan sabit veya taşınabilir olarak kullanılan küçük evlerin kıymetli tarım arazilerini korumak amacıyla yasaklanmasına karar veren Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne’nin “tiny house ve kaçak yapılara izin vermeyeceklerini” dile getirerek konu ile ilgili şu ifadeleri kullanarak açıklama yaptı;

Keşan ve Enez bölgesinde inceleme sonrasında basına açıklama yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, bölgedeki tüm muhtarlara genelge gönderdiklerini açıklayarak, tiny house ve kaçak yapılara müsaade edilmeyeceğini belirtti.  Tiny house yapılarının giderek arttığına dikkat çeken Sezer, “Her geldiğimde burada mantar gibi türüyorlar. Bu tiny house (küçük ev) adı altında ‘römork’ diyor adam ‘plakası var’ diyor ama bakıyorsun aracı koyuyor oraya, altyapısını yapıyor önüne bir de havuz yapıyor. Bu hafta bu şekilde yapımlardan 40 tanesini kaldırdık. Bundan sonra da bunlara müsaade etmeyeceğiz. Bu durum zaten hukuki değil. Burada bulunan tarım arazilerimiz çok değerli, burası turizm bölgesi değil” diyerek konun önemine değindi.

Sezer, “Müsaade edersek bunun altından kalkamayız” dedi!

Burada tarım arazilerimiz çok değerli, burası turizm bölgesi değil diyen Edirne Valisi Yunus Sezer, “Burada sağlıksız bir şekilde yapılaşmaya izin vermememiz gerekiyor. Gelecek nesillere, evlatlarınıza güzel bir Saros Körfezi, güzel bir Keşan, güzel bir Enez bırakalım ki, bizleri hayır duasıyla yad etsinler. Şimdi burada bu tür yapılara müsaade edersek bunun altından kesinlikle kalkamayız. Zaten bu konu ile ilgili hukuki gerekçelerimiz mevcut” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800