Uzmandan kritik uyarı! Borsada ralli devam edecek mi?

Uzmanların art arda açıklamalar yaptığı bu dönemde borsaya yatırımcı sayısında da rekor kırılıyor. Özellikle yeni halka arz duyuruları ile birlikte pek çok kişi borsaya katılıyor.

Güncelleme:

2023’ün bitmesine bir ay kala 2023’te trend olan borsaya karşı pek çok kişi ilgi göstermeye başladı. Buna göre 2023 yılındaki tüm bu değerlendirmeler ile birlikte borsa konusunda pek çok gelişme yaşanıyor. Uzmanların art arda açıklamalar yaptığı bu dönemde borsaya yatırımcı sayısında da rekor kırılıyor. Özellikle yeni halka arz duyuruları ile birlikte pek çok kişi borsaya katılıyor.

Borsa İstanbul, 2023 yılının adeta yatırım yıldızı olarak dikkat çekiyor. Bu duruma ekonominin uzmanları da kayıtsız kalamadı. Art arda açıklamalar yapan uzmanlarda borsa konusunda herkesi uyarmaya devam ediyor. Özellikle borsanın bir oyun aracı olmadığı ve sürekli olarak kazandırmadığı biliniyor.

Muhammet Bayram uyardı!

Enflasyonist ortamda bir şekilde halkın kazanç kapısı bulması gerektiğini belirten Bayram, özellikle Bitcoin ve Borsa konusunda halkın kafasının karıştığının altını çizdi. Açıklamasına ise şu sözlerle devam etti:

Vatandaşlarımız bilinçlendi. Finansal yazarlık biraz daha arttı hem de artık eskisi gibi halka arzlara izin verilmiyor. Yani burada daha fazla üretim odaklı, sanayici, reel üretimi daha fazla olan ve gelecek vadeden temettü dağıtabilecek şirketler daha çok halka arz oluyor ve bunun devamını da bekliyoruz. Şu anda her halka arz da kazanç kapısı oldu. Şu an 8 binlere dayanan endeks, gelecek sene ortası itibariyle en az 15 binler seviyesinde gelecek. Yani biz mayısta yüzde 70 enflasyon yaşayacağız pik olduğu noktayı ama borsalar artmaya devam edecek. Neden? Daha yabancı yatırımcı gelmedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800