Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Uzman Öğretmenlik sınavının heyecanla beklenen sonuçları için geri sayım başladı. 19 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'na katılan adaylar, şimdi merakla "Uzman Öğretmenlik Sınavı sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak?" sorusuna yanıt aramaktalar.

Güncelleme:

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) uzman öğretmenlik pozisyonu için müracaat eden adayların yüzde 99,40'ı, aynı şekilde başöğretmenlik için başvuranların yüzde 99,03'ü başvurularını tamamladı ve sınavlara katıldı. Şimdi, büyük bir merakla beklenen sonuçlar açıklanacak. Uzman öğretmenlik sınav sonuçları için belirlenen tarih şu şekilde...

Sınav nasıl yapılacak?

Uzmanlık sınavı https://onlinesinav.meb.gov.tr/  adresi üzerinden online yapılacak. Adaylar, e-Devlet/MEBBİS şifreleriyle giriş yaparak sınava 10.00-13.00 saatleri arasında katılacaklardır.  Sınavın bu saatler arasında tamamlanması beklenmektedir. Ancak belirlenen süre içinde sınavı tamamlayamayan adaylar için 135 dakika sonunda sistem otomatik olarak sınavı sonlandıracak ve değerlendirme bu süreye göre yapılacaktır.

Sınavın başlamasından sonra olası teknik sorunlar (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) nedeniyle sınav yarıda kesilirse ek süre tanınacak. Teknik sorunlarla karşılaşan adaylar, sınavı başladıkları noktadan devam ettirebileceklerdir. Bu mazaretlere bağlı olarak 19 Kasım 2023 tarihine kadar bu durumu düzeltip sınavı tamamlamaları gerekmektedir.

Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? resim: 0

Cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak?

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı için başvuru yapan aday sayısı binlerce öğretmenden oluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı personeli, özel öğretim kurumları ve MEB dışından toplamda 58 bin 965 kişi uzman öğretmenlik, 3 bin 921 kişi ise başöğretmenlik unvanı için müracaat etti. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı soruları ve cevapları, bugün itibariyle "meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak.

Sınav sonucu ne zaman açıklanacak?

Uzman Öğretmenlik için sınav sonuçları 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren ilan edildiği anda http://www.meb.gov.tr ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden erişime açılacaktır.

Sınav değerlendirmesi nasıl yapılacak?

Sınavın değerlendirmesi 100 puan üzerinden gerçekleştirilecektir. Yanlış cevaplar, doğru cevap sayısını etkilemeyecek ve sınavın başarı puanını belirlemede dikkate alınmayacaktır. Sınavın başarı sınırlaması 70 puan olarak belirlenmiş olup bu puanın üzerinde alan adaylar başarılı kabul edilecektir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800