Uzaktan çalışan şirket sayısı giderek artıyor! İşte uzaktan çalışmanın en yoğun görüldüğü o sektör!

Pandemi ile birlikte hayatımıza giren uzaktan (remote) çalışma uygulamasını giderek daha fazla şirket benimsiyor. Özellikle teknoloji şirketleri bu konuda başı çekiyor.

Güncelleme:

Pandemi döneminde sokağa çıkma yasağında başlayan ve giderek daha fazla şirket tarafından benimsenen uzaktan çalışma giderek daha da artıyor. İnsanlarda uzaktan çalışabileceği işlere daha fazla ilgi gösteriyor. Bir nevi özgürlük olarak karşımıza çıkan uzaktan çalışma özellikle teknoloji şirketlerinin daha çok ilgisini çekiyor.

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinin %70’i artık uzaktan çalışmaya daha çok ilgi gösteriyor. Hatta ilk 70 içerisinde yer alan şirketlerde çalışan kişilerin %70’ini hibrit olarak çalışanlar oluşturuyor. Üstelik bu durumdan şirketlerde çalışanlar da memnun.

Hibrit çalışma modeli de benimseniyor

Hibrit yani yarı işyerinde yarı remote şeklinde çalışan şirketler daha yoğunlukta bulunuyor. Üstelik şirketlerin büyük bir kısmı hangi gün çalışmak ve işe gelmek istediğini çalışanlarına bırakıyor. Çünkü özellikle hibrit çalışma konusunda çalışanlarının şirkete gelmeleri ve bir aidiyet ve ciddiyet duygusu içerisine girmelerini istiyorlar.

Uzaktan çalışan şirket sayısı giderek artıyor! İşte uzaktan çalışmanın en yoğun görüldüğü o sektör! resim: 0

Uzaktan çalışma konusunda lider yazılım sektörü

Yazılım sektöründe bulunan kişilerin büyük bir kısmı uzaktan çalışıyor. Uzaktan çalışan kişilerin maaşları da %150 oranında artmış durumda. Özellikle sektörde yeni başlayan bir yazılımcının maaşının geçen seneden bu yana 12.000 TL’den 21.000 TL’ye çıkması da farklı bir bakış açısı oluşturuyor. Görünen o ki uzaktan çalışma veya hibrit çalışma yapan kurum / kuruluşların sayısı her geçen gün artacak.

Etiketler hibrit İş
Yorumlar
Kalan Karakter 800