Uludağ'da yılbaşı hareketliliği: Az kar olmasına rezervasyonlar doldu

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da, yeterli miktarda kar olmamasına rağmen yılbaşı rezervasyonlarında doluluk yaşanıyor.

Bursa şehir merkezine kara yoluyla 40 kilometre mesafede konumlanan Uludağ'da, yaklaşık 5 bin yatak kapasitesine sahip otel ve tesisler, yeni yıl hazırlıklarını tamamladı. Her yıl tatilcilerin karla kaplı beyaz örtü altında karşıladığı, yılbaşı tatillerinin popüler mekanlarından biri olan Uludağ, bu yıl yeterli miktarda kar alamadı. 

Ancak bu duruma rağmen, Uludağ'da yeni yıl kutlamak isteyen tatilcilerin tercihi, 1800 ila 2200 metre yükseklikteki Oteller Bölgesi'nde yoğunlaşmıştır. Bu bölgelerdeki otel rezervasyonları son günlerde artarak %65'e ulaştı. Sarıalan mevkisinde yer alan ve çam ağaçlarıyla çevrili olan Orman Köşkleri, 1620 rakıma sahiptir ve yılbaşını tam kapasiteyle geçirecek. Bölgedeki 47 ahşap evin tamamı rezerve edildi. 

Uludağ'daki bir otelin müdürü Erdem Başarır, yılbaşı tatili denildiğinde akla gelen yerlerden birinin Uludağ olduğunu belirtti. Her ne kadar kar miktarı az olsa da bölgedeki tesislerin hala yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başarır, eğlencelerin ve etkinliklerin tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti. Otelin %60-65 doluluk oranına ulaştığını belirten Başarır, misafirlere sürprizlerin olduğunu ve canlı müzik performansları ile havai fişek gösterileriyle yeni yıla harika bir şekilde gireceklerini dile getirdi. 

Uludağ'da yılbaşı hareketliliği: Az kar olmasına rezervasyonlar doldu resim: 0

Başarır ayrıca, özellikle Osmangazi Köprüsü'nün hizmete girmesinin ardından İstanbul'dan gelen misafir sayısının arttığını ve Azerbaycan, Rusya ve Orta Doğu pazarında ciddi potansiyel bulunduğunu vurguladı. 

Sarıalan mevkisindeki Orman Köşkleri'nin işletme müdürü Eray Özenoğlu ise pistlerde kar olmamasına rağmen köşklere yoğun talep geldiğini belirtti.  Konsept bakımından otellere göre farklı bir deneyim sunan Orman Köşkleri'nin yılbaşı rezervasyonlarının tamamen dolu olduğunu söyleyen Özenoğlu, insanların izole tatili tercih etme eğiliminde olduklarını ifade etti.  Yılbaşını Uludağ'da kutlamanın bir alışkanlık haline geldiğini belirten Özenoğlu, karlı bir ortamın daha iyi olacağını ancak bu yıl şartlardan dolayı kar olmadığını ifade etti. Şu anda tesisin tamamen dolu olduğunu ve yılbaşından sonra rezervasyonları almaya başlayacaklarını dile getirdi. 

Uludağ'da yılbaşında gecelik konaklama ücreti ne kadar?

Yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Etiketler Yılbaşı
Yorumlar
Kalan Karakter 800