Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İphone'larda tehlikeli güvenlik açığı tespit edildi! Apple...

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, ülkedeki iPhone kullanıcılarını etkileyebilecek önemli bir güvenlik açığı tespit edildiğini duyurdu.

Güncelleme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, ülkedeki iPhone kullanıcılarını etkileyebilecek önemli bir güvenlik açığı tespit edildiğini duyurdu. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin çalışmaları sonucunda ortaya çıkan bu açık iOS cihazlarının kontrolünün ele geçirilmesine ve verilerin çalınmasına neden olabilir.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı İphone'larda tehlikeli güvenlik açığı tespit edildi! Apple... resim: 0

Sayan, 16 adet komuta kontrol sunucusunun tespit edildiğini ve zararlı bağlantılar listesine alındığını belirtti. BTK, Apple'dan açıklama talep ederken, konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

iOS güvenlik zafiyeti! Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı uyardı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, ülkede iPhone kullanıcılarını etkileyen kritik bir güvenlik açığına dikkat çekti. USOM'un çalışmaları neticesinde ortaya çıkan bu açık, iOS cihazlarının tam kontrolünün ele geçirilmesine ve verilerin çalınmasına zemin hazırlayabilir.

BTK Apple'dan açıklama talep ederek konuyla ilgili soruşturma başlattı. Sayan, iPhone sahiplerine güvenlik önlemleri almak için çağrıda bulunarak en güncel iOS sürümüne geçmeyi, iMessage ve FaceTime ayarlarını gözden geçirmeyi ve güçlü parolalar kullanmayı önerdi.

Etiketler iPhone Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800