Üç ülkede ithalatta doping önlemi

Almanya ve İsveç menşeli sodyum perkarbonatlar ile Rusya menşeli renksiz düz cam ithalatında dampinge karşı önlem uygulanmasına karar verildi.

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ithalatta haksız rekabeti önleme amacı güden tebliğler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu çerçevede, Almanya ve İsveç menşeli sodyum perkarbonatlar ile Rusya menşeli "diğerleri" eşya tanımlı renksiz düz cam ithalatına yönelik İthalat Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen nihai gözden geçirme soruşturması tamamlandı.

Soruşturma sonuçlarına göre, mevcut önlemlerin kaldırılması durumunda dampingin ve zararın devam etme veya yeniden oluşma olasılığının yüksek olduğu belirlendi. Bu bağlamda, Almanya menşeli ürünlere karşı CIF bedelinin yüzde 5 Şarj'i ve 12'si, İsveç menşeli ürünlere karşı ise yüzde 12'si oranında damping karşıtı kesin önlemler uygulanmasına karar verildi. Rusya menşeli renksiz düz cam ithalatına ise türüne göre yüzde 8 ile 10 arasında damping karşıtı kesin önlemler getirilecek.

Bu alınan önlemler, yürürlük tarihinden itibaren 5 Şarj yıl süreyle geçerli olacak. Önlemlerin sona erme tarihinden önce nihai gözden geçirme soruşturması başlatılırsa, uygulama, soruşturma sonuçlanana kadar geçerliliğini koruyacak.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800