Twitter'da içerik kaldırma nasıl talep edilir?

Twitter, en çok içerik kaldırma talebinde bulunan 3. ülkenin Türkiye olduğunu duyurdu. Peki Twitter'da, rahatsız olunan içeriğin kaldırılması nasıl talep ediliyor. İşte adım adım içerik kaldırma başvuru yolu.

Güncelleme:

Sosyal medya platformu Twitter, 2022 yılının ilk yarısına ait içerik kaldırma taleplerinin detaylarını açıkladı. Buna göre en çok talepte bulunan ülkeler; sırasıyla Japonya, Güney Kore, Türkiye ve Hindistan.

Twitter, kullanıcılardan Twitter Kurallarını ihlal eden 6 milyon 586 bin 109 adet içeriği kaldırmalarını istedi; bu sayı 2021'in ikinci yarısına göre yüzde 29 artış gösterdi. Twitter aynı zamanda 85'ten fazla ülkeden kullanıcı verileri için 16.000'den fazla hükümet talebi aldıklarını açıkladı.

İçerik kaldırma başvurusu nasıl yapılır?

Twitter'da bir içerik kaldırma başvurusu yapmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1- İlgili tweet'in altındaki üç noktalı menüyü tıklayın.

2- "Rapor et" seçeneğine tıklayın.

3- "Bir ihlal bildir" seçeneğini seçin.

4- Karşınıza çıkacak seçeneklerden uygun olanını seçin. Örneğin, "Nefret söylemi veya şiddete teşvik" seçeneğini seçebilirsiniz.

5- Daha ayrıntılı bir açıklama yapmak isterseniz, "Başka bir şey mi?" seçeneğine tıklayarak açıklama yazabilirsiniz.

6- "Rapor Et" butonuna tıklayın.

Başvurunuz incelendikten sonra Twitter size bir yanıt verecektir. Ancak, Twitter'ın içerik kaldırma politikaları oldukça katıdır ve sadece belirli koşullar altında içerik kaldırılır. Bu nedenle, başvurunuzun reddedilmesi durumunda başka bir yol denemeniz gerekebilir.

Onaylanmış gazetecilerin 17 paylaşımı kaldırıldı

Twitter, dünyanın dört bir yanından 349 onaylanmış gazeteci ve haber kaynağının hesaplarının 326 hukuki talebe konu olduğunu duyurdu. "Bu rakam, önceki raporlama dönemine göre hesap sayısında %103'lük bir artışa ve onaylı gazeteciler ve haber kaynaklarına ait yabancı ve yerli hükümetler tarafından bildirilmiş en yüksek hesap sayısına karşılık gelmektedir" tespitini paylaşan Twitter, onaylanmış gazetecilerden ve haber kaynaklarından toplam 17 tweet'in erişime engellendiğini açıkladı.

Elon Musk'ın Twitter profilinden kazandığı para dudak uçuklattıElon Musk'ın Twitter profilinden kazandığı para dudak uçuklattıElon Musk, kullanıcıların Twitter'da nasıl para kazanabileceğini açıklayan bir ekran görüntüsü paylaştı. Paylaştığı ekran görüntüsü Musk'ın kendi profilinden ne kadar kazandığını da gözler önüne serdi. İşte Elon Musk'ın Twitter profilinden kazancı...

 

Etiketler Twitter
Yorumlar
Kalan Karakter 800