Twitter üzerinden iş bulma dönemi başlıyor!

Elon Musk, Twitter'da (X) , yeni bir iş ilanı özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı. Hiring adı verilen bu özelliğin iş arayan abonelere yardımcı olması amaçlanıyor.

Güncelleme:

Elon MuskTwitter'ı "tümüyle uygulama" haline getirme isteğini dile getirdi. Bu amacı gerçekleştirmek için platforma bir dizi yeni özellik eklenmesi ve kullanıcıların bu özellikleri kendi ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilmesini planlıyor.

Son olarak, Twitter'ın LinkedIn'e rakip olacak şekilde iş arama özelliğini tanıttı.

Hiring nedir?

Twitter, şirketlerin boş pozisyonlarını doğrudan platformda yayınlamalarını sağlayan "Hiring" adlı yeni bir iş ilanı özelliğini kullanıma sundu. Bu adım, Elon Musk'ın profesyonel iş ağı LinkedIn'e meydan okuma niyetini yansıtıyor gibi görünüyor.

Şu anda belirli şirketlerle test aşamasında olan Hiring, iş ilanlarını otomatik olarak listeleyerek şirketlerin Twitter'ın 300 milyondan fazla aylık kullanıcısı arasından yeni çalışanlar bulmasına yardımcı olacak. Başvuruların işletme siteleri üzerinden yapılacağı belirtiliyor. Bu nedenle Twitter, sadece iş ilanlarının bir aracı olarak kullanılacak.

Twitter üzerinden iş bulma dönemi başlıyor! resim: 0

Hiring özelliğini kimler kullanabilecek? 

LinkedIn'in aksine, Hiring özelliğine yalnızca Twitter Blue aboneleri erişebilecek. Şirketler, beta erişimi elde etmek için ödeme yapmak zorunda kalacaklar. LinkedIn'in ücretsiz iş ilanları yayınlama politikası göz önüne alındığında, bu durum yeni özelliğin yayılmasını sınırlayabilir.

Elon Musk, platformun gelirlerini artırmak için bir dizi zorlukla karşılaştı. Hiring özelliği, şirketteki içsel zorluklara rağmen yeni gelir kaynakları yaratma çabalarını yansıtıyor gibi görünüyor.

Etiketler Twitter Elon Musk X
Yorumlar
Kalan Karakter 800