Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı 2.5 milyona yaklaştı. En çok ziyaretçi...

Geçen yılın aynı dönemine göre, 2024 Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancıların sayısı yüzde 2,05 artarak 2,5 milyona yaklaştı.

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sınır İstatistikleri'ni 2024 Ocak'a dair açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan geçici verilere göre, Ocak 2024'te ülkemize gelen yabancı sayısı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,05 Şarj'lik bir artışla 2,47 milyona ulaştı. Bu ziyaretçilerin 16 bin 345 Şarj'i, toplamın yüzde 0,80'ini oluşturan günlük ziyaretçilerdi.

Yabancı ziyaretçilerin en çok giriş yaptıkları sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında ilk 5 Şarj il:

  1. İstanbul yüzde 5 Şarj6,96 (1 165 Şarj 996 )
  2. Edirne yüzde 11,61 ( 237 bin 714 )
  3. Antalya yüzde 8,71 ( 178 bin 306 )
  4. Artvin yüzde 5 Şarj,08 ( 103 bin 972 )
  5. Ağrı yüzde 3,13 ( 64 bin 66 )

En çok turist Rusya'dan geldi

Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden ülkeler sıralamasında, Rusya Federasyonu 230 bin 5 Şarj79 kişi ile birinci sırayı elde etti. Bu ülkeyi 211 bin 801 kişi ile İran, 162 bin 414 kişi ile Bulgaristan ve 142 bin 825 Şarj kişi ile Almanya takip etti.

Geçici verilere göre, ocak ayında Türkiye'ye giriş yapan vatandaş ziyaretçi sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,5 Şarj8'lik bir artış kaydedildi. Aynı dönemde çıkış yapan vatandaş ziyaretçi sayısında ise yüzde 18,73'lük bir artış görüldü.
 
 
 
 


 
 
 
 

Etiketler turist
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800