Türkiye'nin fast food tercihi bakın ne oldu!

Trendyol Yemek, 16 Kasım “Dünya Fast Food Günü” nedeniyle Türkiye’nin 1 yıllık fast food siparişi sonuçlarını paylaştı. İşte Türkiye'nin en sevdiği fast food...

Güncelleme:

Trendyol Yemek, 16 Kasım'da kutlanan "Dünya Fast Food Günü" dolayısıyla Türkiye genelinde bir yıl içinde gerçekleşen fast food siparişleriyle ilgili ilginç verileri paylaştı. 2023 yılının başından itibaren Türkiye genelinde toplamda 87 milyon adet fast food siparişi verilirken, bu siparişler arasında en yoğun ayın ekim olduğu ortaya çıktı. Trendyol Yemek uygulaması üzerinden en çok talep edilen fast food ürünü ise %21'lik bir oranla döner oldu. Döneri sırasıyla burger, pizza, çiğ köfte, kebap, sokak lezzetleri, pide ve lahmacun takip etti.

En çok hangi fast food ürünleri tercih edildi? 

Türkiye genelindeki fast food tercihlerine dair yapılan araştırmaya göre, %74'lük bir oranla halkın büyük bir çoğunluğu fast food'u tercih ediyor. Bu tercihin lideri %18'lik oranla döner olarak belirlenirken, sıralamada %13 ile burger, %10 ile pizza, %7 ile çiğ köfte, tavuk, kebap ve %6 oran ile pide & lahmacun, sokak lezzetleri izledi.

Türkiye'nin fast food tercihi bakın ne oldu!  resim: 0

En yoğun sipariş aralığı

Trendyol Yemek'in verilerine göre, en yoğun sipariş verilen saat aralığı 17:00 - 20:00 olarak belirlendi. En fazla sipariş veren iller sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir olurken; Ankara Çankaya, İstanbul Pendik ve İstanbul Ümraniye en çok sipariş veren ilçeler oldu. İstanbul'un ilçelerinde ise Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Esenyurt, Beylikdüzü, Maltepe, Üsküdar ve Bağcılar'ın tercihi burger olurken, Beykoz ve Pendik döneri tercih etti.

Trendyol Yemek uygulamasında fast food ürünleri satan satıcılar, geçen yıla göre %8,22 oranında bir artış gösterdi. Bu veriler, Türkiye'nin fast food kültüründeki talep artışını gösteren önemli göstergelerden biridir.
 
 
 

Etiketler Trendyol
Yorumlar
Kalan Karakter 800