Türkiye'den portföy yatırımı çıkışları, gelecek yatırımlarla dengelenecek

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IFF) yayınladığı rapora göre, Türkiye'de yabancıları portföy yatırımı çıkışları sürecek. Ancak bu çıkışlar dost ülkelerden gelecek yeni yatırımlarla dengelenecek.

Güncelleme:

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün (IFF) yayınladığı raporun Türkiye bölümünde, "Son kabine ve merkez bankası açıklamaları, Tayyip Erdoğan liderliğinde yeniden seçilen yönetimin izleyeceği yönüne ilişkin pozitif, yukarı yönlü piyasa görüşlerini tetikledi. IIF bu konuda dikkatli ve iyimser. 2024 yerel seçimleri sonrasına kadar ortodoks para politikasına kararlı bir dönüş beklemiyor" ifadelerine yer verildi.

Doğrudan yabancı yatırımlarla dengelenecek

Yılın ikinci yarısında hem yabancı hem de yerel portföylerden sermaye çıkışının süreceğini öngördüklerini belirten IIF, bu çıkışların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın ikili ilişkileri sayesinde dost devletlerden gelecek doğrudan yabancı yatırımlarla dengelemesinin beklendiğini vurguladı.

IIF turizmde artış ve enerji ithalatlarında azalma beklediklerini belirterek, bunun merkez bankasının döviz ve altın rezervlerinin 30 milyar dolar kadar yeniden doldurulmasının temelini oluşturacağını savundu.

Etiketler Yatırım
Yorumlar
Kalan Karakter 800