Türkiye ehliyeti artık İtalya'da da geçerli

Türkiye'de verilen ehliyetlerle İtalya'dan verilen ehliyetlerin eşdeğer olması Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu karara göre, İtalya’da alınan ehliyetler Türkiye’de, Türkiye’de alınan ehliyetler İtalya’da geçerli olacak.

Güncelleme:

Geçen sene Türkiye ve İtalya arasında yapılan görüşmeler sonucunda yeni bir anlaşma sağlanmıştı. 5 Temmuz 2022'de imzalanan bu anlaşmaya göre, artık Türkiye ve İtalya'daki sürücü ehliyetleri eşdeğer olarak sayılacaktı.

Anlaşma kapsamında getirelecek olan "Sürücü Belgelerinin Karşılıklı Olarak Tanınması ve Değişimine İlişkin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile İtalyan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun" adlı kanun bugün Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İtalya’da alınan ehliyetler Türkiye’de geçerli

Bu durumda İtalya'da alınan ehliyetler artık Türkiye'de de geçerli olacak. Aynı şekilde Türkiye'de alınan ehliyetler de İtalya'da geçerli olacak. 

1986 yılında 93 ülke tarafından "Karayolu Trafiği Konvansiyonu" isimli anlaşma imzalanmıştı. Bu anlaşmaya imza atan ülkeler birbirlerinin sürücü belgelerini kabul ediyordu. Ancak anlaşma bu sürenin ne kadar olacağını ülkelere bırakmış durumdaydı. Bu durumdan dolayı Türkiye ve İtalya arasındaki sürücü belgesi geçerliliği 6 aydı. Ancak yeni yapılan anlaşma ile bu durum ortadan kalkmış oldu.

Etiketler İtalya ehliyet
Yorumlar
Kalan Karakter 800