Türkiye Bankalar Birliği'nden 'faiz artırma talimatı' iddialarına yönelik açıklama

Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bankacılara 'faiz artırma talimatı' verdiği yönündeki iddialarının kesinlikle doğru olmadığını açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), belirli iddialara dair bir açıklama yaptı. TBB'nin bildirdiğine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TBB Yönetim Kurulu, bir araya geldi.  Bu toplantıda 'faiz artırım talimatı' verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

"Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek ile Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu, 12 Mart 2024 tarihinde verilen mütevazi bir iftar yemeğinde bir araya gelmişlerdir.

İftar yemeği, İstanbul Finans Merkezi’ndeki Ziraat Bankası’nın genel müdürlüğünde yapılmıştır. Yapılan görüşmede ekonomideki ve bankacılık sektöründeki güncel gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Sayın Barış Yarkadaş’ın bu yemeğin lüks bir restoranda yapıldığı iddiası, kasıtlı ve kötü niyetli bir çarpıtmadır. Sayın Bakanının iftara katılan bankacılara “faiz artırma talimatı” verdiği yönündeki iddia da kesinlikle doğru değildir. Haberde konu edilen tüm hususlar iftiradır.

Türkiye Bankalar Birliği adının siyasete alet edilmemesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi ilgili tüm kesimlerden beklenmektedir."


 
 
 
 
 

Etiketler Mehmet Şimşek Faiz
Yorumlar
Kalan Karakter 800